Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Čvančara do Mönchengladbachu

Dvaadvacetiletý útočník odchází do Bundesligy

Sdílet

Klub uvolnil Tomáše Čvančaru do Borussie Mönchengladbach za mimořádných ekonomických podmínek. Dvaadvacetiletý útočník během roku a půl ve Spartě vstřelil 24 soutěžních gólů a přispěl k zisku ligového titulu. Čváňo, děkujeme za všchno a ať se ti v Německu daří!
Tomáš Čvančara působil ve strahovské akademii již v letech 2010-2011. Do Sparty se pak vrátil v lednu 2022, kdy na Letnou přišel z Jablonce a v podstatě ihned začal sbírat nejen herní minuty, ale také góly. 
Svůj první ligový start v rudém dresu zapsal 13. února na Letné, kde za nepříznivého stavu naskočil do druhého poločasu zápasu s Viktorií Plzeň a svým výkonem nakonec pomohl vybojovat bod za remízu. V následujícím kole přidal také bod i do osobních statistik, jednou brankou se podepsal pod výhru ve Zlíně.
Nejvíce se Tomášovi v prvním půlroku dařilo paradoxně proti bývalému zaměstnavateli ze severu Čech. Jablonci nejprve nasázel dva góly v poháru a týden na to další v lize. V sedmnácti zápasech nakonec rozvlnil síť devětkrát a přidal jednu asistenci. Gól, kterým zakončil ligový ročník 2021/2022, byl jedním z nejsladších, jelikož přispěl k výhře v 303. derby.
Poslední sezonu máme všichni stále v živé paměti. Po turbulentním začátku vytvořil Čvančara spolu se svými parťáky Kuchtou a Haraslínem obávaný útočný trojzubec, který soupeřům naháněl strach.
Povedené výkony vynesly všem třem pozvánku do národního mužstva, která pro Tomáše znamenala debut v reprezentačním A-týmu. Premiéra to byla vskutku snová, jelikož Čvančara s Kuchtou, doplněni o Ladislava Krejčího, rozhodli svými brankami o senzačním vítězství 3:1 nad Polskem.
Ačkoliv nemohl být vytáhlý útočník kvůli zranění v ligovém finiši na trávníku se svými spoluhráči, velkou měrou se podílel na pohádkovém vyústění celé sezony. Patnácti brankami a třemi asistencemi, které nasbíral během dvaceti osmi soutěžních zápasů, se podílel na zisku 37. ligového titulu a navždy se zapsal do historie jako Šampion z Letné. Nyní směřuje za novou výzvou do německé Bundesligy.
Čváňo, děkujeme za všechno a přejeme Ti hodně štěstí!

Další novinky