Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Do Sparty přichází Gomez

Jednadvacetiletý stoper je pátou letní posilou

Sdílet

James Gomez je naší pátou letní posilou. Jednadvacetiletý reprezentant Gambie přestupuje z dánského AC Horsens na Letnou, kde podepsal víceletý kontrakt.
„James je mladý talentovaný hráč, který má ve svém věku už čtrnáct startů za seniorský národní tým své země,“ říká sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický. „Je to hráč s fyzickými předpoklady, který má schopnost konstruktivně založit útočnou fázi. Vidíme v něm potenciál, který chceme rozvíjet.“
Vytáhlý stoper opustil rodnou Gambii, kde nastupoval v akademii Realu de Banjul, v roce 2020. Jeho kroky vedly na sever Evropy, přesněji do Dánska. Na jihu Skandinávie oblékal žluto černý dres celku AC Horsens.
V klubu založeném roku 1994 byl nejprve na hostování, po první sezoně se ovšem jeho působení v „Den Gule Fare“ změnilo v trvalý přestup. Během ročníku 2020/21 nakonec zasáhl do patnácti soutěžních utkání, ve kterých zvládl jedenkrát rozvlnit síť. Dalších šest startů a jednu přesnou trefu přidal za kategorii U19.
Ten samý rok zapsal také svůj debut v dresu národního týmu, ve kterém od té doby zaznamenal čtrnáct startů a vstřelil jednu branku. Gambijská reprezentace je momentálně plně soustředěna na kvalifikační boje a je kousek od možnosti zahrát si o Africký pohár národů. Pokud by se cíl podařil, stalo by se tak podruhé v historii západoafrického státu.
Poslední dvě sezony nastupoval James jako stabilní člen základní sestavy. Závěr minulého ročníku měl ovšem pro něj a jeho spoluhráče hořkou tečku, jelikož nezvládli záchranářský boj a z dánské Superligy sestoupili o soutěž níž. Celkem během svého působení v Horsens stihl 80 soutěžních startů, které okořenil dvěma góly. 
Další nyní bude přidávat v našem dresu. Vítej, Jamesi!

Další novinky