Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-14

U12 a U14 na turnajích v Hradci Králové

Sparťani obsadili 1. a 4. místo

Sdílet

Během víkendu od 29. do 30. července se sparťanské týmy U12 a U14 přesunuly do Hradce Králové, kde se zúčastnily turnajů ve svých kategoriích.
U12
Sparťani odehráli na akci dvanáct zápasů, které si rovnoměrně rozdělili do obou dnů.
Sobota:
AC Sparta Praha – FŠ Třebíč 0:0
AC Sparta Praha – MFK Vítkovice 5:0
Góly ACS: Pavelec (2), Severa, Macháč, Brosch.
AC Sparta Praha – FC Petržalka 0:1
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 3:0
Góly ACS: Turoň (2), Sellák.
AC Sparta Praha – FK Jablonec 1:1
Gól ACS: Brosch.
AC Sparta Praha – RMSK Cidlina 1:0
Gól ACS: Škrleta.
Sobotní program jsme zakončili s bilancí 3 výhry, 2 remízy a 1 prohra při skóre 10:2.
Neděle:
AC Sparta Praha – FC Spartak Trnava 2:2
Góly ACS: Pavelec, Brosch.
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 4:3
Góly ACS: Winterling, Domdjoni, Škrleta, Brosch.
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 0:0
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 6:1
Góly ACS: Pavelec (2), Macháč (2), Turoň, Severa.
AC Sparta Praha – FC Petržalka 3:0
Góly ACS: Šlegr, Brett, Škrleta.
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 2:0
Góly ACS: Brosch, Domdjoni.
Druhý hrací den jsme svou bilanci v porovnání se sobotou ještě vylepšili, a navíc jsme ani jednou neprohráli. V šesti soubojích jsme dvakrát remizovali a ostatní klání jsme dotáhli do vítězného konce. Výsledkem toho bylo celkové vítězství na turnaji.
Spartu reprezentovali: Starec, Slabý – Škrleta, Foglar, Macháč, Endal, Winterling, Domjoni, Turoň, Severa, Tomeček, Brett, Pavelec, Brosch, Sellák, Šlégr, Pekhart, Jelínek, Hošek.
Trenér Aleš Vytlačil hodnotí turnaj:Na dvoudenním turnaji v Hradci Králové, kterým jsme v podstatě vykopli letošní sezonu, jsme se v sobotní části určitě neprezentovali hrou, se kterou bychom mohli být spokojení. V nedělní části turnaje, ve které jsme se utkali s nejlepšími týmy, už naše hra, řekl bych, postupně gradovala a oproti prvnímu dni jsme mohli cítit určité herní zlepšení. Vážím si toho, že naši kluci na první pohled žili turnajem a emočně byli určitě nejživějším týmem akce, což jím z mého pohledu ve finále moc pomohlo k tomu, aby nejtěžší zápasy zvládli sehrát herně i výsledkově, jak si přáli. Přestože vnímám obrovský prostor ke zlepšení, jsem moc rád, že kluci turnaj zvládli vyhrát, protože mám dojem, že to všichni moc potřebovali.“
U14
Čtrnáctka odehrála během uplynulého víkendu turnaj O pohár primátora Hradce Králové. Ve skupině nastoupila proti čtyřem protivníkům z Česka, Slovenska a Polska.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FC Slavia Hradec Králové 4:0
Góly ACS: Makovský (2), Mazyarchuk, Hrodek.
AC Sparta Praha – Zaglebie Sosnowiec 3:0
Góly ACS: Mazyarchuk, Holub, Tichý.
AC Sparta Praha – MFK Skalica 3:0
Góly ACS: Tichý, Mazyarchuk, Volf.
AC Sparta Praha – MFK Vítkovice 4:0
Góly ACS: Kmeť (2), Volf, Tichý.
Nominace Sparty na sobotu: Dyntar, Hruška – Faltus, Holoubek, Holub, Hrodek, Hybler, Kropík, Makovský, Mazyarchuk, Müller, Průša, Tichý, Kmeť, Volf.
Sobotním programem prošli kluci skvěle, když zvítězili ve všech utkáních, a navíc ani jednou neinkasovali (skóre 14:0). V neděli nás tak čekala skupina o 1. až 6. místo.
Skupina o 1. – 6. místo:
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 1:3
Gól ACS: Hrdlička.
AC Sparta Praha – FC Spartak Trnava 0:2
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 0:2
AC Sparta Praha FC Zbrojovka Brno 2:1
Góly ACS: Schejbal, Hrodek.
AC Sparta Praha – FC SILON Táborsko 3:0
Góly ACS: Hrodek (2), Makovský.
Vstup do této fáze turnaje nám nevyšel podle představ a v prvních třech duelech jsme táhli vždy za kratší konec. Závěrečné dva zápasy jsme sice úspěšně zvládli, ale na medailové pozice to nakonec nestačilo. Na turnaji jsme obsadili 4. místo.
Nominace Sparty na neděli: Dyntar, Hruška – Faltus, Holub, Hrodek, Hybler, Makovský, Müller, Kmeť, Volf, Holinka, Hrdlička, Kronberger, Schejbal, Šimeček.
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí akci: „Na turnaji jsme chtěli po soustředění vidět všechny hráče našeho kádru v podobné minutáži, což se nám povedlo u všech zdravých kluků. Sobotní program jsme zvládli velmi dobře, kdy jsme za 4 utkání dovolili soupeřům jedinou střelu na bránu. My jsme byli naopak aktivní, kreativní a efektivní na polovině soupeře. V neděli už na nás čekali silnější protivníci a měli jsme možnost vyzkoušet si i několik nových věcí. Turnaj pro nás splnil účel, se kterým jsme do něj šli.“

Další novinky