Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Vyslali jsme jasný vzkaz

Brian Priske po vysoké výhře v Jablonci

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske předstoupil po vysoké výhře na jablonecké Střelnici před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Přepis jeho tiskové konference najdete v článku níže.
Jak byste zhodnotil utkání?
Samozřejmě jsem v první řadě rád za výsledek a předvedenou hru celého týmu. Vždycky, když uděláte více změn, se zvyšuje pravděpodobnost, že to ovlivní váš výkon. Chci ale všechny kluky, co nastoupili, pochválit, jelikož předvedli nejen úžasný výkon, ale také pevnou herní strukturu a drželi se plánu. Víme, že mají vysokou kvalitu, což dnes také potvrdili. Jsme tedy spokojený.
Neobával jste se, že osm změn bude moc?
Dobrá otázka. Věděli jsme, že změny udělat musíme, jelikož nás do Vánoc čeká spousta utkání, takže budeme potřebovat všechny hráče. Zároveň všem klukům, které mám v kádru, důvěřuji. Ukázali, že na to mají. Vím, čeho jsou schopní, což i potvrdili. Jsou to kvalitní hráči, kteří mají zkušenosti z národních týmů a někteří z nich v minulé sezoně měli důležitou roli v základní sestavě, takže jsem věděl, co dokáží a je dobře, že se to potvrdilo i dnes na hřišti.
Zažil jste někdy podobně dominantní poločas?
Možná jsem něco podobného zažil, ale jsem už starší člověk, takže si to nepamatuji. Předvedli jsme ale úžasný výkon ve všech aspektech. Šli jsme si za tím, měli jsme dobrou disciplínu a drželi se taktického plánu. Ukázali jsme i vysokou individuální kvalitu. Minči se Sejkym a Péšou dělali soupeřově obraně velké problémy. Qazim s Kaanem pod nimi byli naším motorem, hýřili energií a prezentovali se vysokou kvalitou na míči. Wingbeci operovali hodně vysoko a byli také velmi aktivní. Wiesner se opět prezentoval na vysokém levelu. Zároveň jsem moc rád, že jsem mohl vidět Ryneše po celých devadesát minut.
Měl na prolomení výsledkové smůly tady na Střelnici vliv nový trávník?
Minulý rok jsme tu remizovali a vůbec za to nemohl trávník. Dnes bylo krásné počasí, fanoušci přijeli ve velkém počtu, vytvořili super atmosféru a my zvítězili. Trávník byl úžasný, ale myslím že to nemělo vliv na výsledek. Rozhodující byl náš výkon, který byl ovlivněn naší vysokou koncentrovaností. Pokud se budeme takhle prezentovat i dál, tak věřím, že nás čeká spousta výher.
Karabec přišel až ve druhé půli a Kryštof Daněk se nevešel ani do nominace. Proč jste se tak rozhodl?
Karabec posledních pár týdnů laboroval s drobným zraněním a moc toho nenatrénoval. Dnes jsem se rozhodoval mezi ním a Peškem. Péša po svém návratu nevynechal jediný trénink, takže volba padla na něj. Pro Daňka dneska bohužel nebylo místo.
Je dnešní výsledek důležitý před úterní odvetou 3. předkola Ligy mistrů?
Určitě ano. Je důležité, že před úterním utkáním máme všichni hlavy nahoře a že jsme sebevědomí. Nikoliv jen pár jedinců, ale celý tým. Zároveň jsme poslali vzkaz všem, že máme široký a kvalitní kádr, což je z dlouhodobého hlediska pro mě důležitější. Je to také jasný signál pro samotné hráče, jelikož mohou vidět, že když dostanou šanci, tak jí musí chytit a předvést výkon jako dnes.

Další novinky