Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Remíza na Stínadlech

Sparta veze z Teplic bod

Sdílet

Sparťané v Teplicích nejprve dvakrát v rychlém sledu rozezvonili tyč, ve 34. minutě se jim ale již zásluhou Jana Kuchty podařilo dostat do vedení. Do utkání však výrazně promluvila situace za závěru první půle, kdy rozhodčí udělil po konzultaci s VARem červenou kartu Ladislavu Krejčímu. Teplice početní převahy využily až v samém závěru, a rozhodly tak o končené remíze a výsledku 1:1.
Páté ligové kolo přisoudilo našemu A-týmu cestu do Teplic. Utkání na Stínadlech bylo ve sparťanském kalendáři naplánováno pouhé čtyři dny po odvetě 3. předkola Ligy mistrů, a proto se dalo očekávat, že v základu uvidíme několik změn. Od prvních minut nastoupili Martin Minčev, Matěj Ryneš, Martin Vitík, Qazim Laci nebo David Pavelka, pro kterého se jednalo o první start v úvodní jedenáctce v tomto ročníku. Sestava vypadala následovně: Vindahl – Vitík, Panák, Krejčí – Mejdr, Laci, Pavelka, Ryneš – Minčev, Kuchta, Haraslín.
První zahrozili domácí, se štiplavou dalekonosnou střelou si ale Peter Vindahl hravě poradil. Sparťanům, přestože měli míč častěji na kopačkách, se v úvodu nedařilo dostávat do šancí. To se změnilo ve 20. minutě, kdy Matěj Ryneš standardku z nebezpečného místa chytře rozehrál, nikoliv do vápna, ale před něj na připraveného Qazima Laciho. Rána albánského středopolaře ale skončila nad břevnem. O čtyři munity později pálil ze stejného místa Lukáš Haraslína, tento pokus byl pro změnu sražen na roh.
Po půl hodině hry sparťané dvakrát v rychlém sledu rozezvonili tyč. Nejprve po přihrávce od Jan Kuchty rozkmital brankovou konstrukci Matěj Ryneš, vzápětí stejný akt zopakoval z druhé strany Jan Mejdr. Ve 34. minutě však už štěstí při teplických nestálo. Qazim Laci Vyhrál hlavičkový souboj, čímž poslal do samostatného úniku Jana Kuchtu. Sparťanský utočník tváří v tvář Grigarovi zachoval klinický klid a překonal jej – 1:0! V nastavení obdržel Ladislav Krejčí za zastavení teplického brejku žlutou kartu, tu však následně po konzultaci s VARem změnil hlavní rozhodčí na kartu červenou, a sparťanský kapitán tak musel předčasně do kabin.
Do druhé půle proto nastoupili svěřenci Briana Priskeho s jednou změnou, Lukáše Haraslína nahradil Lukáš Sadílek. Obraz hry se proměnil, což ostatně bylo po vyloučení očekáváno, a Teplice měly více ze hry. Po hodině hry sáhl realizační tým k další změně, Václav Sejk s Victorem Olatunjim vystřídali Jana Kuchtu s Martinem Minčevem.
Utkání trpělo na velké množství faulů a s ním spojené kouskování hry. V 77. minutě se osmělil ke střele zpoza vápna Victor Olatunji, jeho pokus ale zamířil vedle tyče. Deset minut před závěrečným hvizdem nahradil Jaroslav Zelený Matěje Ryneše. V 85. minutě domácí zužitkovali početní výhodu a srovnali. Na samotný závěr tak do dění utkání zasáhl také Kaan Kairinen, ani ten však už nic nezměnil na konečné remíze 1:1.
 FK Teplice – AC Sparta Praha 1:1 (0:1)
Branky: 85. Yasser – 34. Kuchta. ŽK: 46. Fila, 58 Hora. ČK: 45. Krejčí. Rozhodčí: S. Volek - I. Nádvorník, M. Vlček (D. Starý) | VAR: T. Kocourek | AVAR: J. Hrabovský. Návštěva: 15 841.
Sestava Teplic: Grigar – L. Mareček, Chaloupek, Cykalo – J. Hora (61. Krsmanović), Hronek (73. Knapík), Jukl (73. Křišťan), Radosta – Trubač (C) – Fila, Vachoušek (57. Yasser).
Sestava Sparty: Vindahl – Vitík, Panák, Krejčí – Mejdr, Laci, Pavelka (90. Kairinen), Ryneš – Minčev (63. Sejk), Kuchta (63. Olatunji), Haraslín (46. Sadílek).

Další novinky