Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Druhá půle byla boj

Brian Priske po remíze s Teplicemi

Sdílet

Brian Priske po remíze s Teplicemi předstoupil před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Videozáznam tiskové konference i její přepis najdete v článku níže.

vjsnnalu

Byla v zápase vidět únava?
Nemyslím si. Hráli jsme před čtyřmi dny, což by rozhodně nemělo mít vliv na dnešní výkon. Máme za sebou tři dny regenerace a přípravy a to není málo.
Jak byste dnešní utkání zhodnotil?
Není to výsledek, který bychom si přáli, a ani předvedená hra rozhodně nebyla ideální. Do utkání jsme nevstoupili dobře, trošku jsme změnili taktiku, což nám pomohlo a vytvořili jsme si několik dobrých příležitostí, dokonce jsme dvakrát trefili tyč. Druhý poločas samozřejmě výrazně ovlivnila červená karta. V takových situacích musíte vycházet z defenzivy a věřit, že si ještě pár situací vytvoříte. Bojovali jsme, ale v závěru domácí využili standardní situaci.
Trápí vás obranné standardky?
Standardky jsou pro nás vždy velmi důležité, jak útočné, tak obranné. Je to jedna z mála zbraní, kterou nás soupeři v lize mohou přelstít. To anebo rychlá přechodová fáze. Teplice si například ze hry dnes nic moc, kromě střel z dvaceti metrů, nevytvořily. Luboš Loučka dělá dobrou práci, dnes nám ale na hřišti chyběl jeden hráč, což se projevilo. 
Jak jste viděl situaci ze závěru prvního poločasu?
Situaci jsem neviděl, ale předpokládám, že rozhodčí udělali nejlepší možné rozhodnutí, přesně tak, jak by měli.
Nepřemýšlel jste před zápasem nad tím, že byste dal Krejčímu po zápase s Kodaní volno?
Rozhodně ne. Láďa je náš kapitán a výborný kluk se silným charakterem. S Kodaní to byla první neproměněná penalta po dlouhé době.
Nechyběla vám dnes na hrací ploše kvalita?
Máme velkou kvalitu a nemyslím si, že by tomu dnes bylo jinak. V první řadě musíme pochválit soupeře, který předvedl opravdu kvalitní výkon. Měl druhé míče, byl kompaktní, agresivní a hrál jednoduše. Pravdou je, že my jsme dnes to nejlepší neukázali a rozhodně očekáváme více. Myslím ale, že když se koukneme na naši hru před červenou kartou, tak jsme viděli pěkné akce, několik velkých šancí a troufám si říci, že druhý gól visel ve vzduchu. V druhé půli to pak byl velký boj. Zisku všech bodů jsme byli blízko, ale nakonec se nám to nepovedlo. Chtěl bych však kluky pochválit za to, jak nepříznivé situaci navzdory celý zápas makali, sprintovali, bránili a dělali vše proto, aby zvítězili.

Další novinky