Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Absolutně zasloužená výhra

Brian Priske po výhře nad Karvinou

Sdílet

Brian Priske po vítězném utkání s Karvinou, předstoupil před novináře a odpovídal na jejich otázky. Videozáznam a přepis tiskové konference najdete v článku.

vjsnndeg

Jak byste utkání zhodnotil?
Zasloužená výhra, kterou jsme si ale zkomplikovali červenou kartou. Do vyloučení jsme měli utkání absolutně pod kontrolou.
Jak byste zhodnotil Karabcův výkon?
Moc se mi líbil, byl jsem s jeho výkonem moc spokojený. Incidentu ale předcházelo špatné rozhodnutí, kterého bude sám Adam několik týdnů litovat.
Jak je na tom   Jan Kuchta?
Jak už jsem říkal v Záhřebu, ostatní hráči jsou na tom momentálně líp. Honza v týdnu marodil, nebyl proto úplně připravený a my naštěstí máme ten komfort, že máme další dva útočníky, kteří čekají na svou šanci. Proto jsem se rozhodl jej dnes pošetřit.
Červená karta podruhé v   řadě. Co to znamená?
Nemyslím si, že by to mělo nějaký hlubší význam. Situace z Teplic byla po souboji, ta dnešní byla zase úplně o něčem jiném. Vždy, když máte o hráče míň a soupeř posílá do vápna jeden centr za druhým, tak to samozřejmě pocítíte a stát se může cokoliv. Disciplína je nesmírně důležitá, na druhou stranu jsem moc rád za reakci týmu, za to, jak kluci po vyloučení pracovali. Sejky a Vydrys například přišli do druhé půle a nechal na hřišti vše.
Co vám utkání před střetnutím se Záhřebem řeklo?
Ve vší úctě ke Karviné, Dinamo má trochu jinou úroveň. V některých aspektech bude ale utkání podobné. Nečekám na příklad, že by Dinamo přijelo a snažilo se tu dominovat či presovat naší rozehrávku. Předpokládám, že trošku zalezou, což by mohlo být v něčem podobné dnešku. Bude to tedy o nás, o naší trpělivosti a koncentraci. Oni naopak budou čekat na rychlé protiútoky, do kterých je ovšem nesmíme pouštět. Když se podíváte na utkání v Záhřebu, domácí dali góly po dvou rychlých přechodech a po standardce. To je nepřijatelné a nic podobného jim na Letné nesmíme dovolit.
Je dnešní výhra s   ohledem na poslední zápasy úlevou?
Neřekl bych úlevou, ale máte pravdu, že určitým způsobem to po nepovedených výsledcích dnes byla důležitá výhra, která nás dostane zpět na vítěznou vlnu. Jsem moc rád, jak k zápasu dnes hráči přistoupili a jak reagovali na vyloučení. Jsme klub, který je zvyklý na vítězství, a mám proto radost, že jsme zpátky.
Jak se vám dnes líbil výkon krajních hráčů?
Moc. S výkonem Péšy a Rynyho jsem nad míru spokojený. Vydrys, který přišel v průběhu, taky ukázal svou kvalitu. Péša a Ryny si ale dnes zaloslouží obrovskou pochvalu. Pro Kubu to navíc není jeho primární pozice, ale vyborně se s ní popasoval a ukázal spoustu dobrých věcí. Ryny mi dělá taky radost. Je to jeden z kluků, kteří minulou sezonu strávili na hostování a nyní je zpět a dlouhodobě prokazuje svoji kvalitu. Vstřelená branka je odměnou za jeho dobrou práci.

Další novinky