Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Branek jsme mohli vstřelit mnohem více

Brian Priske po výhře v Liberci

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske předstoupil po výhře nad Libercem před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Hovořil o postupné růstu výkonu, kvalitách Lukáše Haraslína či debutu Michala Ševčíka. Videozaznám tiskové konference spolu s textovým přepisem najdete v článku níže.

vjsnnfwr

Jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Máme tři body, které jsou dle mého názoru plně zasloužené. Věděli jsme, že nás tu čeká náročné utkání, Liberec má opravdu dobrý tým. Veškerý respekt trenéru Kozlovi, viděl jsem několik jejich zápasů a hrají dobrý fotbal. Bylo to dnes opravdu náročné, v první půli nám chybělo řekněme 10 procent kvality v klíčových momentech, předvedli jsme ale správný přístup, disciplínu a energii, z čehož mám radost. Už v průběhu jsem měl tušení, že jak bude zápas pokračovat, tak bude náš výkon růst. Nakonec jsme ukázali, že jsme lepším týmem a mohli jsme vstřelit mnohem více branek.
Co říkáte na výkon Lukáše Haraslína?
Přišel z lavičky, vstřelil dva góly a nadělal spoustu problémů liberecké obraně, což je samozřejmě chvályhodné. Celý tým ale v mých očích zlepšil v druhé půli hru, stejně tak Birma a i Kuchta po přesunu na hrotu. Všichni tři společně mají zásluhu na tom, že Liberec měl v druhé půli, čím dál tím větší problémy. Šulo hru určitě oživil, jak ale říkám, po změně stran se mi líbil výkon celého mužstva. Lukáš obecně prožívá dobré období, za posledních devět měsíců vstřelil několik důležitých gólů a všichni víme, čeho je schopný. Je vždycky příjemné mít v kádru takovou kvalitu.
Jak se vám dnes líbil Honza Kuchta?
Kuchta bezpochyby preferuje hru na hrotu a já tám také vidím jeho hlavní přednosti. Ovšem i na desítce nám může pomoci. Ostatně ve čtvrtek proti Dinamu jsme mohli všichni vidět, jak moc může být na této pozici platný. Dnešní zápas byl jiný a Kuchtič měl trošku problémy vyrovnat se s malým prostorem, který mu hráči Slovanu nechávali. Co se ale týče jeho disciplíny a přístupu, tak mu nemám co vytknout. Vždy se musíte koukat také na týmový výkon, Victor podstoupil v první půli spoustu soubojů a sebral obráncům spoustu sil. V druhé půli jsme je prohodili, a Kuchtič mohl z Victorovy práce těžit a snáze předvést svojí vysokou kvalitu.
Michal Ševčík nastoupil poprvé za Spartu. Bude dostávat více příležitostí?
Určitě, ta možnost tu je. Potřeboval nějaký čas, aby si zvykl na naši filozofii, velkou konkurenci v kádru a styl hry, který je mnohem intenzivnější, než na který býval zvyklý. Celou situaci bral jako profesionál, ukázal odhodlání a nikterak si nestěžoval. S jeho vývojem jsem spokojený. V tréninku ukazuje kvality, které určitě budeme moci využít. Musíme ale dělat postupné kroky, dnes dostal jen několik minut, ve kterých se nedokážete plně projevit. My jsme si ovšem toho, čeho je schopný, plně vědomi.
Proč jste střídal Jakuba Peška?
Bylo to taktické střídání, Péša je zdravotně v pořádku. Měl tam několik dobrých věcí, ale cítil jsem, že nám Wiesy v druhé půli pomůže víc.

Další novinky