Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeWU-21

Ženy B: Vysoká výhra nad Sigmou

Béčko bylo úspěšné i ve druhém kole

Sdílet

Ve 2. kole 2. ligy žen zvítězilo sparťanské béčko nad Olomoucí 7:0. Hattrick vstřelila útočnice Natálie Šťastná, dvě góly přidaly Julie Freislerová a Barbora Polcarová.
V sestavě se objevilo pět posil z A-týmu: Svobodová, Corneil, Ridgeway, Freislerová a Polcarová. Za Sigmu zase nastoupila na levém kraji obrany letní švédská posila Berggren, která Hanačkám zahrávala všechny standardky.  
Už ve 3. minutě hostující obranu dobře zapresovala Šťastná, po zisku míče i úspěšně zakončila a otevřela skóre zápasu - 1:0. V 7. minutě se v pokutovém území dostal míč k Polcarové, která si ho přehodila na levačku a střílela přesně k tyči - 2:0. 
Sigmačky se přijely do Prahy především bránit, hrálo se hlavně na jejich půlce hřiště. Ve 24. minutě po centru Marcinkové skórovala podruhé v utkání Šťastná - 3:0.  
Po půl hodině hry šla sama na olomouckou brankářka Freislerová, golmanka ji napoprvé sice ještě vychytala, ale z dorážky už naše útočnice byla úspěšná - 4:0. Už ve 35. minutě se Šťastné podařil zkompletovat hattrick – 5:0. 
Druhá půle opět pokračovala ve stejném duchu: tlakem Sparty. Branek již ale bylo méně, své druhé zásahy přidaly v 54. minutě Freislerová a v 59. Polcarová.  
Po dvou kolech má béčko Sparty plný počet šesti bodů. Ve třetím kole dojde na malé pražské derby, sparťanky v sobotu 9. září hrají v Roztokách s Duklou.  
2. liga žen, 2. kolo 
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 7:0 (5:0) 

Branky: 3., 24., 35. Šťastná, 7., 59. Polcarová, 29., 54. Freislerová 
Sparta: Urbancová - Svobodová, Ridgeway, Motyčková (46. Lindáková) - Marcinková (46. Krebsová), Kavalová, Polcarová, Skrčená (46. Stanislavová), Corneil - Šťastná (63. Litvanová), Freislerová (76. Hoffmann) 
Hodnocení hlavní trenérky Terezy Koubové 
Jaký to byl zápas, trenérko? 
„Zápas byl jednoznačně v naší režii, soupeře jsme do ničeho nepouštěly. Zaslouženě jsme vyhrály, ale tempo hry z naší strany neodpovídalo tomu, co bychom chtěly. Každopádně jsme získaly tři body a to je důležité. 
V prvním poločase jsme byli produktivnější, když jsme vstřelili pět branek. Ve druhém poločase se tempo hry snížilo a přidali jsme už jen dva góly, čím to bylo? 
„Je pravda, že jsme se nedostávaly do tolika gólových příležitostí jako v první půli. Došlo k prostřídání, i když si nemyslím, že by střídající hráčky dělaly něco hůř než ty, co byly střídané. První poločas jsme byly gólově efektivnější. Celkově nám chyběl pohyb na hřišti, bylo málo náběhových situací, pořád jsme jenom chtěly balón do nohy a prostory jsme si samy zavíraly.“ 
V základní sestavě nastoupily i hráčky z A-týmu, jak hodnotíte jejich výkon? 
„Nemůžu říct, že by zklamaly. Odehrály si svoje, byly to hráčky po zranění a některé se gólově prosadily. Ale řekla bych, že zapadly bohužel do průměru týmu.“
Útočnice Natálie Šťastná si opět připsala hattrick, jak hodnotíte její výkon? 
„Natka je gólová hráčka, umí si situace ve vápně najít. Ale opět budu trochu kritická, chtěly bychom od Natky ještě více pohybu. Samozřejmě je však skvělé, že se znovu prosadila třemi góly v dalším zápase.“ 
Podobně jako v sobotu A-tým, v neděli i B-tým nastoupil v rozestavení se třemi obránci. Je to záměr a jednotná koncepce? 
„Je to jeden ze systémů, který hrajeme stejně jako A-tým. Ale vždy to volíme buď podle soupeře nebo i podle našich hráček, které si myslíme, že by do toho zápasu měly jít. A pak rozhodujeme, jaký systém vyhovuje víc, z těchto důvodů to dnes bylo 3-5-2.“

Další novinky