Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

V sobotu derby žen v epet ARENĚ

První a jediné podzimní derby

Sdílet

V sobotu se v letenské epet ARENĚ odehraje duel mezi Spartou a Slavií, klíčové ligové utkání podzimu. Vstupenky si můžete zakoupit on-line zde nebo v den zápasu na pokladnách, které se otevřou ve 13:00. Utkání bude přímým přenosem vysílat O2 TV Sport.
Derby bude předehrávkou 5. kola 1. ligy žen, termín se měnil s ohledem na to, aby bylo možné vzhledem k reprezentační pauze v mužském fotbale sehrát utkání v epet ARENĚ. Oba sobotní soupeři v dosavadních třech odehraných zápasech neztratily ani bod, půjde tak o přímý souboj o první místo v tabulce.  
Sparta postupně porazila Slovan Liberec 4:3, Baník Ostrava 4:1 a Lokomotivu Brno 12:0. Slavia přehrála Baník Ostrava 12:0, Viktorii Plzeň 7:0 a Slovácko 4:1. Vyrovnané je i čelo tabulky střelkyň. Sparťanka Tereza Kožárová i slávistka Marjolen Nekesa totiž shodně nastřílely devět branek, na Letné tak budeme rovněž svědky souboje o nejlepší ligovou střelkyni.  
První derby sezony je zároveň jediným duelem obou „S” v podzimní části sezony. Odveta je na programu v březnu na hřišti Slavie a případná další derby v nadstavbě pak v závěru sezony.
Úvodní derby je zároveň tradičně první těžkou prověrkou připravenosti obou celků a hodně napoví i o titulu. Během tří po-covidových sezonách jednou vyhrála podzimní derby Sparta a na konci sezony slavila titul, jednou vyhrála Slavia a poté získala titul ona. A ve třetím případě (loňská remíza 2:2) se radovala také Slavia.  
Od jara letošního roku půjde již o třetí ženské derby v epet ARENĚ. V březnu zvítězily sparťanky před rekordní ligovou návštěvou 5 734 diváků 1:0 díky gólu Lauren Chang. Následně v dubnu výhrala Slavia 1:0 brankou Terezy Kožárové v nastaveném čase. Ta však v létě přestoupila právě do Sparty. 
1. liga žen, 5. kolo 
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 
9. září 2023, 15:00 – epet ARENA  
Rozhodčí: Pachtová - Špindlerová, Holakovská 

Další novinky