Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Daněk na hostování do Pardubic

Kryštof v klubu stráví podzimní část sezony

Sdílet

Kryštof Daněk míří na hostování. Dvacetiletý záložník bude na podzim působit v Pardubicích. V klubu bude mít momentálně větší prostor získat potřebnou minutáž v nejvyšší soutěži.
Daněk přišel do Sparty v létě minulého roku z Olomouce. Start se mu povedl na výbornou, trefil se v prvním přípravném zápase proti chorvatské Rijece, stejně tak v prvním ligovém kole proti Liberci. V dalších zápasech si připsal asistenci proti Budějovicím a Olomouci.
Brzy po začátku ročníku se usadil v základní sestavě a druhý sparťanský gól vstřelil v Jablonci. Po porážce v derby ale začala minutáž postupně klesat. V zimním přestupním období pak ve Spartě vzrostla konkurence a talentovaný fotbalista si čím dál složitěji hledal cestu do základní jedenáctky. V závěru ročníku nastupoval nejčastěji jako střídající hráč. K mistrovskému titulu Daněk přispěl 27 ligovými zápasy, ve kterých zaznamenal dva góly a tři asistence. Další čtyři duely přidal v MOL Cupu a dva v kvalifikaci Konferenční ligy.
V letním přestupním termínu se konkurence ve Spartě ještě zvýšila. Daněk nastoupil do tři zápasů na soustředění, do soutěžního duelu za první mužstvo ale dosud nezasáhl.
Dáňo, ať se Ti v Pardubicích daří a brzy na viděnou!

Další novinky