Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeŽeny A

Prohra v ženském derby

Sparťanky prohrály poprvé v sezoně

Sdílet

Fotbalistky Sparty prohrály v 5. kole 1. ligy žen doma v epet ARENĚ se Slavií 0:1, utkání rozhodla branka Šurnovské ze 75. minuty. Na tribuny si našlo cestu celkem 1 787 diváků. Slavia jde na první místo v tabulce, sparťanky si připisují první porážku v sezoně.
Největší šanci v první půli na straně Sparty měla Šubrtová, její střelu z pravé strany ale brankářka Lukášová kryla. Na druhé straně zakončovala Růžičková, ale i Krzyzaniak byla pozorná.
Ve 35. minutě zakončovala McLaughlin hlavou, naštěstí pro Spartu ale trefila pouze břevno. Jinak se hrálo spíše ve středu pole a moc dalších brankových příležitostí k vidění nebylo. 
I druhý poločas byl velkým bojem o každý kus území. Slavia měla tlak díky sérii standardních situací, ale sparťanky se dokázaly ubránit. Nakonec však hostující hráčky udeřily, patnáct minut před koncem rozhodla jedinou brankou slávistická střední záložnice Šurnovská - 0:1. 
Sparťanky se ještě snažily o vyrovnání, v závěru byly více na míči, ale Slavia už si vedení dokázala pohlídat.  
V příštím kole čeká na ženy Sparty výjezd do Pardubic, utkání se hraje 17. Září od 16:00 na stadionu Pod Vinicí. 
1. liga žen, 5. kolo 
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:1 (0:0) 
Branky: 75. Šurnovská 
ŽK: 38. Kožárová, 90.+4. Paulenová - 26. Keene, 38. Lukášová, 84. Bartovičová 
Diváci: 1 787 
Sparta: Krzyzaniak - Pochmanová, Kotrčová, Dědinová, Dlasková (62. Vyštejnová) - Truxová (82. Paulenová) - Šubrtová (82. Bužková), Sonntagová, Chang (77. Ringelová) – Johnson (62. Cvrčková), Kožárová 
Slavia: Lukášová - Veselá (61. Šlajsová), Keene, Bartovičová, Khýrová (46. Xiao) - Růžičková (85. Košíková), McLaughlin, Šurnovská, Stackpole - Černá (69. Morávková) - Křivská (61. Divišová) 

Další novinky