Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

Novinky

Zářijový repre sraz

Podívejte se, jak si vedli sparťané v reprezentacích

Sdílet

Zářijová reprezentační přestávka je u konce. Jak se v ní sparťanům dařilo? Angelo Preciado byl u vítězství nad Uruguayí, James Gomez slavil s Gambií postup na Pohár afrických národů a Dan Rus se za výběr do 18 let blýskl pěti góly! Více se dočtete v článku.
ČESKO
Do A-týmu české reprezentace byli nominováni čtyři sparťané. Národní tým odehrál v Praze kvalifikační souboj s Albánií, který skončil 1:1. Do utkání zasáhli Ladislav Krejčí a Jan Kuchta. Poté se tým Jaroslava Šilhavého přesunul do Budapešti, kde se v přípravném utkání utkal s Maďarskem. Duel skončil remízou 1:1. Celý zápas odehrál Jaroslav Zelený, na závěrečných sedm minut pak naskočili Jan Kuchta a Lukáš Sadílek.
ALBÁNIE
Qazim Laci sice obdržel pozvánku na zářijový sraz, kvůli zdravotním problémům ale do zápasů nezasáhl.
EKVÁDOR
Nejnovější posila Sparty Angelo Preciado nastoupil v dresu Ekvádoru do obou zápasů kvalifikace o postup na mistrovství světa 2026. Do prvního utkání s Argentinou, které Ekvádor prohrál 0:1 naskočil na závěrečných devět minut. Ve druhém zápase přispěl Angel k vítězství nad Uruguayí 2:1, odehrál 84 minut a dostal žlutou kartu.
GAMBIE
Gambii v září čekal závěrečný duel kvalifikace o postup na Pohár afrických národů. James Gomez odehrál proti Kongu celé utkání, které skončilo 2:2 a tento výsledek stačil Gambii k postupu na závěrečný turnaj.
SLOVENSKO
Lukáš Haraslín naskočil do obou kvalifikačních zápasů Slovenska, které se dvakrát představilo v domácím prostředí. Proti Portugalsku museli Slováci skousnout těsnou porážku 0:1, chuť si ale naši východní sousedé spravili o tři dny proti Lichtenštejnsku, které porazili 3:0. Šulo se do statistik nezapsal.
FINSKO
Kaan Kairinen zasáhl do obou kvalifikačních utkání finské reprezentace. Čtyřiadvacetiletý záložník odehrál plnou porci minut. Zatímco v úvodním souboji proti Kazachstánu slavil se svými spoluhráči vítězství 1:0, o tři dny později před domácími fanoušky podlehli Finové Dánsku 0:1.
ČESKO U21
Hned sedm sparťanů obdrželo pozvánku od Jana Suchopárka na zářijové zápasy proti Slovensku a Islandu. Václav Sejk byl před startem nového kvalifikačního cyklu zvolen kapitánem. Nejprve čekalo české mladíky přípravné utkání se Slovenskem, které lvíčata vyhrála 2:0. Poté se jednadvacítka přesunula na Island, kde ale vstoupila do kvalifikace porážkou 1:2.
SLOVENSKO U21
Slovenskou jednadvacítku čekaly v září dva přípravné duely. V tom prvním Slováci podlehli českému výběru 0:2 a Jakub Surovčík odchytal první poločas, ve kterém udržel čisté konto. Do druhého zápasu, ve kterém Slovensko zvítězilo v Dánsku 2:0, sparťanský gólman nezasáhl.
ČESKO U20
Česká dvacítka má za sebou dva zápasy v Elitní lize. Oba zápasy ale Češi prohráli - nejprve s Rumunskem 0:2, poté s Itálií 0:1. Sparťanský obránce Petr Hodouš zasáhl do obou duelů.
ČESKO U19
Svěřenci Davida Holoubka vyrazili za přípravnými zápasy do Belgie, kde remizovali se Skotskem 2:2 a poté podlehli domácímu výběru 1:3. Do obou duelů nastoupil záložník Roman Horák, v souboji se Skotskem dostal v brankovišti přednost Pedro Antonio Rodriguez Cuesta.
ČESKO U18
Reprezentace do 18 let se představila v královéhradeckém kraji na Memoriálu Václava Ježka, v nominaci bylo hned sedm sparťanů. Čeští mladíci zvítězili všechny tři zápasy - postupně porazili Turecko 3:0, Slovensko 6:0 a USA 2:0. Pěti góly se blýskl Daniel Rus, jeden gól vstřelil Roman Mokrovics. Joeri Heerkens vychytal proti Turecku i Spojeným státům čisté konto.
ČESKO U17
Reprezentace do 17 let vyrazila na tréninkový kemp, na kterém změřila síly s o dva roky starším výběrem týmu Greuther Fürth. Svěřenci Jiřího Žiláka německý celek porazili 6:0. Do statistik se zapsali i sparťanští obránci Dennis Krpálek a Lukáš Moudrý - oba se na vítězství podíleli vstřeleným gólem.

Sdílet

    Další novinky