Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Pět gólů do sítě Slovácka

Sparťané zvítězili na Letné 5:0

Sdílet

Sparťané po návratu z reprezentačních srazů vstoupili do ligy ve velkém stylu. Skóre otevřel už po jedenácti minutách Birmančević, kterého do konce prvního poločasu napodobili Wiesner s Haraslínem. Po změně stran se srbský ofenzivní univerzál prosadil znovu, v závěru pak přidal další branku střídající Olatunji, a svěřenci Briana Priskeho tak zvítězili jasně 5:0.
Po reprezentační přestávce se znovu probudila k životu česká nejvyšší fotbalová soutěž, která si po krátké pauze připravila atraktivní utkání mezi Spartou a Slováckem. Soupeře z Moravy čekala na Letné tradičně bouřlivá atmosféra, tribuny epet ARENY byly ostatně vyprodány podvanácté v řadě. Do klání nemohl zasáhnout Adam Karabec, který si odpykával třízápasový trest, základní sestava tak vypadala následovně: Vindahl – Sørensen, Panák, Krejčí – Wiesner, Sadílek, Kairinen, Ryneš – Birmančević, Kuchta, Haraslín.
Rozjezd byl možná poněkud pomalejší, sparťané se ale postupně rozehřívali a už v 11. minutě se poprvé mohli radovali. Jan Kuchta převzal míč ve vápně, a přestože byl pravděpodobně faulován, zvládl jej ještě sklepnout na Birmančeviće, který nedal gólmanovi sebemenší šanci – 1:0! O šest minut později stál na začátku akce opět aktivní Kuchta, který tentokrát přesným pasem za obranu vybídl k zakončení Haraslína, Milan Heča ale svého bývalého spoluhráče vychytal.
Ve 20. minutě předvedli domácí další rychlý přechod do útoku, těsně před vápnem pak napřáhl Tomáš Wiesner, který svou pumelicí rozvlnil síť – 2:0! Po půl hodině hry se po rohu odrazil míč k Matěji Rynešovi, jehož dělovka rozezvonila břevno. Pět minut před koncem poločasu se znovu sparťané prokombinovali až do vápna, Heča ale i podruhé vystihl Haraslínův záměr. V nastavení už se ale slovenskému křídelníkovi poštěstilo a rychlý protiútok bezpečně proměnil – 3:0!
Po změně stran pokračovala Sparta ve své hře a soupeře defacto do ničeho nepouštěla. V 57. minutě dokonale naplánoval svůj náběh mezi obránce Jan Kuchta, následně udělal kličku gólmanovi, ta jej ale dostala do moc velkého úhlu. Vzápětí připravil Brian Priske trojnásobné střídání, na hrací plochu poslal Qazima Laciho, Martina Vitíka a Victora Olatunjiho.
V 70. minutě předvedli domácí další pohledný ťukec, na jehož konci doklepával balón do prázdné brány Veljko Birmančević – 4:0! Hned na to připravil realizační tým další změnu, na hřiště vyběhl Jakub Pešek a Angelo Preciado, pro kterého se jednalo o premiéru v rudém dresu. První jmenovaný vyslal v 81. minutě přesný centr na hlavu Victora Olatunjiho, který zvýšil na konečných 5:0!
AC Sparta Praha – 1. FC Slovácko 5:0 (3:0)
Branky: 11. Birmančević, 20, Wiesner, 45. Haraslín, 70. Birmančević, 81. Olatunji.  ŽK.: 90. Doski. Rozhodčí: J. Všetečka - I. Nádvorník, J. Kubr (J. Petřík) | VAR: J. Machálek | AVAR: P. Caletka. Návštěva: 17 039.
Sestava Sparty: Vindahl – Sørensen (61. Vitík), Panák, Krejčí – Wiesner (71. Preciado), Sadílek, Kairinen (61. Laci), Ryneš – Birmančević, Kuchta (61. Olatunji), Haraslín (71. Pešek).
Sestava Slovácka: Heča – Reinberk, Srubek (79. Kalabiška), M. Kadlec – Siňavskij, Trávník, Valenta (68. Daníček), Holzer (68. P. Juroška), Doski – Mihálik (35. Kim), Vecheta (79. Cicilia).

Další novinky