Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Vnímáme naši domácí sílu

Ladislav Krejčí před úvodním zápasem základní skupiny Evropské ligy

Sdílet

Už ve čtvrtek vstoupíme domácím zápasem proti Arisu Limassol do základní skupiny Evropské ligy. Za vítězstvím požene tým Briana Priskeho už potřinácté v řadě vyprodaný letenský stadion. Ve středu byl na programu předzápasový trénink, a odpoledne také tisková konference, na které nechyběl kapitán ACS Ladislav Krejčí, který odpovídal na dotazy přítomných novinářů.
Láďo, trenér před tebou mluvil o tom, že se musíte dobře připravit na rychlost Arisu. Jak jste se na to připravovali?
Samozřejmě víme jak o individuálních kvalitách tady tohoto aspektu určitých hráčů, tak i o jejich taktice, jak využívají přechodovou fázi. Věřím, že jsme na ně dobře připraveni a že to ve čtvrtek zvládneme.
Vnímáš domácí zápasy jako klíčové k tomu, abychom postoupili dál? Letní předkola ukázala, že Sparta hraje jinak doma a venku. Zejména do útoku…
Naši domácí sílu vnímáme. Ať už naše výkony, tak i podporu fanoušků. Výsledkově i herně to jde vidět, takže doufám, že i venku budeme náš herní obraz zlepšovat, aby se to přibližovalo tomu, co předvádíme doma. Domácí zápasy pro nás určitě budou příjemnější, ale klíčové pro postup do další fáze budou samozřejmě i venkovní zápasy. 
Cítíš, že teď je Sparta směrem do ofenzivy opravdu vyladěná? V lize jste nastříleli nejvíc gólů, třeba Lukáš Haraslín a Veljko Birmančević se o víkendu blýskli každý třemi body…
Určitě. Ten poslední zápas se Slováckem hodně napověděl. Naše ofenziva byla blízko k tomu, jak chceme hrát a věříme, že i do defenzivy bude ten náš herní styl takový, jaký chceme. Musíme v tom pokračovat nejen ve čtvrtek, ale celkově v téhle naší pasáži, kdy nás čeká mnoho důležitých a těžkých zápasů, na které se těšíme a věříme si do nich.
Je ten start do základní skupiny hodně důležitý? Když se vrátíme o dva roky zpátky, tak v lize jste předváděli také dobré výkony, ale poté přišla remíza v Brøndby…
Pro mě osobně jsou důležité všechny zápasy ve skupině. Je jedno, jestli je to start, nebo konec. Celkově to okno až do říjnové reprezentační přestávky je pro nás strašně důležité a chceme ho zvládnout. Musíme k tomu ale přistoupit zodpovědně a nejlépe s takovým nasazením, jako jsme předvedli se Slováckem.
Jak do kabiny zapadl Angelo Preciado, nejnovější posila Sparty?
Angelo mezi nás zapadl skvěle. Proběhly nějaké uvítací srandičky a vzal to, čímž si nás získal. Doufám, že se mu bude co nejvíc dařit, pomůže nám a my budeme pomáhat jemu.

Další novinky