Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

Rozhovory

Tohle derby nebylo hezké

Brian Priske po remíze se Slavií

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske předstoupil po remíze v 308. derby před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Videozáznam a přepis tiskové konference najdete v článku níže.

vjsnnmme

Jak byste zápas zhodnotil?
Derby dnes ve spoustě ohledů nebylo hezké. Viděli jsme více faulů než hry, což byste od dvou nejlepších týmu neočekávali.
Nezvažoval jste v určitých okamžicích odchod z českého fotbalu?
Ne, vůbec ne. Derby jsou ve všech zemí stejná a občas se, stejně jako dnes, mohou vymknout z rukou. Já jsem ale ve Spartě spokojený a jsem moc rád, že jsem její součástí. Derby sice nebylo hezké, ale takové myšlenky jsem rozhodně neměl.
Ceníte si získaného bodu?
Samozřejmě že je to s ohledem na průběh pro nás důležitý bod. Přijeli jsme sem sice s cílem získat tři a prezentovat se naši hrou, ale z vícero důvodu se utkání rozpadlo. Viděli jsme spoustu soubojů, strkanic a emocí, kvůli čemuž jsme se úplně nedostali do tempa a k naší hře. Takováto utkání rozhodují detaily, což dnes byly dvě penalty. Před zápasem jsme ale určitě chtěli víc.
Bylo so ohledem na rozestavení obou týmů předem jasné, že ze zápasu bude válka?
Vždy nastupujeme ve stejné formaci a troufám si říct, že víte, co od nás můžete očekávat. Samozřejmě občas aplikujeme drobné taktické variace, například Filip Panák se někdy vytahuje do zálohy nebo naše dvě desítky se často pohybují v jiných prostorech. Slavia většinou hraje hodně soubojově a 1na1, což je jejich styl a už před zápasem nám mohl tento fakt o rázu utkání spoustu napovědět. V posledku byl ale dnešek převážně o strkanicích a četných přerušených.
Jak jste viděl strkanici, po které dostal Krejčí červenou?
Incident jsem viděl a myslím si, že se Krejda pouze bránil útokům hráče Slavie. Věřím, že někdo na zodpovědných pozicích viděl situaci stejně. Můžu se samozřejmě plést, ale je to zkrátka můj názor.
Budete hráčům něco vyčítat?
Myslím, že kluci bojovali jeden za druhého. Kdyby tomu tak nebylo, tak by to mohlo dopadnout jako minule. Hrát takovýto zápas není jednoduché, musíte se v daných situacích přizpůsobit. Samotná rozhodnutí na hřišti jsou nesmírně složitá a je opravdu náročné najít správné řešení. Samozřejmě najdete nějaké momenty, ve kterých jsme mohli emoce zvládnout lépe, jsem na hráče ale pyšný, že se nezalekli a celých sto minut bojovali jeden za druhého.
Máte radost z progresu, který váš tým od posledního zápasu v Edenu udělal?
Ano, jednoznačně. Jsem na kluky pyšný za to, jak se s dneškem popasovali. Za poslední pár měsíců je vidět, jaký pokrok jsme udělali. Můžeme na to nahlížet i optikou, že takovéto utkání jsme zatím nezažili a můžeme si z něho vzít spoustu zkušeností. I když jsme se úplně nedostali ke své hře, tak jsme zvládli utkání na hřišti těžkého soupeře.
Nejproduktivnějšího hráče ligy jste nechal na lavici, proč jste se tak rozhodl?
Nebylo to lehké rozhodnutí. Měl v nohách za poslední dobu spoustu zápasů a já jsem cítil, že může dnešní utkání rozhodnout z lavičky, což se mu povedlo.
Jak byste zhodnotil výkon Angela Preciada?
Pro Angieho je to třetí utkání v novém prostředí, a navíc derby, takže bych na něj nebyl tak přísný. Penaltu jsem neviděl, ale tyto situace jsou zkrátka součástí fotbalu a věřím, že rozhodčí udělal správné rozhodnutí. Co se týče žluté karty, tak se dá říct, že patřil mezi těch několik hráčů, kteří ji dostali. Určitě si stejný trest zasloužilo více hráčů. Obecně jsem s ním spokojený, je tu s námi zatím jen pár dní a za tu dobu udělal obrovský progres. Jsme moc rád, jakým způsobem a jak rychle se zvládl adaptovat a jakou konkurenci přináší na naší pravou stranu.

Sdílet

    Další novinky