Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Chtěli jsme vyhrát, ale bod bereme

Filip Panák po 308. derby

Sdílet

Filip Panák se po Arisu vrátil do základní sestavy a v 308. derby odehrál kompletní porci minut. Po zápase usedl do tiskového sálu mezi novináře a odpovídal na jejich dotazy. Vy si nyní můžete přečíst přepis.
Jaké pocity u vás po zápase převládají?
Teď je to spíš o tom, že jsme spokojeni s bodem, protože jsme tahali od toho gólu Slavie za kratší konec. Měli jsme to vítězství dál. Po zápase bod bereme. Samozřejmě jsme sem jeli vyhrát a hrát na tři body, ale po vývoji toho utkání ten bod bereme.
Bylo to podle vás důstojné derby?
Myslím si, že celkově to každé derby, které jsem hrál, provází strašně moc emocí. Ubírá to tomu fotbalu, který tam má být především, jak se to všude prezentuje, že to je svátek fotbalu. Přijde mi, že toho fotbalu je tam nejmíň. Samozřejmě je to těžké najít ten balanc mezi tím být namotivovaný a hrát fotbal. A to není úplně asi otázka na mě, jak k tomu docílit. Ale myslím si, že tohle nebylo důstojné derby.
Byl jste u kotle fanoušků ACS. Co jste tam řešili?
My jsme tam šli za kabinu, ti nejstarší tam šli za kotel a domlouvali jsme se na tom, že nechceme vidět, aby to lítalo mezi lidi. Nechtěli jsme, aby došlo ke zraněním. Zase by to mohlo sklouznout mimo ten fotbal, což není úplně jako to, co chceme.
Můžete popsat tu situaci v závěru, kdy byla ta vyloučení?
Já jsem popravdě už od toho byl dál. Měl jsem žlutou kartu, takže já jsem se k tomu vůbec nevyjádřil a šel jsem si po svém. Byl jsem trošku i zklamaný z toho, jak to vlastně probíhá, protože já si nevybavuju pomalu sedm přihrávek za sebou. Vybavuju si tři čtyři fauly za sebou, ale sedm osm přihrávek ne. Takže já jsem z toho byl takový zklamaný, že to bylo pořád kouskované. Skočili jsme z Evropy a toho, jak se tam hraje fotbal do tohohle. Já jsem se pral už na konci sám se sebou, takže já už jsem do těch potyček úplně nešel.
Bavili jste se s Láďou Krejčím o tom, co se tam stalo?
Ne, ještě jsme se nebavili.
Čím si vysvětlujete, že se to derby takhle zvrhlo?
Přílišné emoce, bylo toho hodně na každé straně. Pak už je to na těch adekvátních lidech, na rozhodčích, jestli to zvládnou nebo ne. Samozřejmě to mají těžké, hádá se tam pět šest lidí. Takže je to složité, ale od první minuty to bylo kouskované. Fotbal tam nebyl skoro vůbec.

Další novinky