Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

MOL Cup je pro nás velmi důležitý

Lars Friis před pohárovým utkáním proti Líšni

Sdílet

Sparta na podzim bojuje na třech frontách. Vedle nejvyšší soutěže a Evropské ligy se o slovo hlásí také MOL Cup. Ve třetím kole soutěže se Sparta utká ve středu od 16:00 s Líšni. Přečtěte si před utkáním rozhovor s asistentem trenéra Larsem Friisem.
Pojďme se ještě krátce vrátit k derby. Jak s dvoudenním odstupem vnímáte ten bod?
Samozřejmě chceme pokaždé vyhrát a jsme nastavení tak, že pro remízy si do zápasů nejdeme. Nehráli jsme tak, jak jsme si představovali a neprezentovali jsme se hrou, kterou chceme předvádět. Na druhou stranu ale musíme vnímat také to, že šlo o derby a jak se ten zápas vyvíjel. Po průběhu toho utkání tedy ten bod bereme.
Obraťme list, ve středu nás čeká pohárové utkání proti Líšni. Předpokládám, že ten zápas budete chtít rozhodnout co nejdříve?
Tak to máme v každém zápase. Je také třeba dodat, že rozhodně nic nepodceníme a utkání bereme s veškerou vážností. Jsme si dobře vědomi, o co se v českém poháru hraje. Nejde jen o to, že chceme získat samotnou trofej. Je to ale také cesta do pohárové Evropy. Proto je pro nás český pohár velmi důležitý a podle toho přistupujeme k utkání proti Líšni.
Zmiňuješ důležitost toho utkání, dojde ale přeci jen k tomu, že sáhnete k větší rotaci dáte příležitost hráčům, kteří toho v poslední době neodehráli tolik?
To se nijak nevylučuje. Máme velmi silný kádr. Každý hráč, který v něm je, má vysokou kvalitu. Proti Líšni nastoupíme ve velmi silné sestavě. Pokud si třeba hráči tenhle článek přečtou, chci, aby z něj cítili, že jsou pro tým důležití, i když třeba v poslední době neměli na hřišti takovou minutáž. Jsme si dobře vědomi jejich kvalit.
S Líšní jsme hráli domácí pohár před dvěma lety a tehdy v závěru zápasu nastoupili poprvé v soutěžním zápase za Spartu Ryneš nebo Sejk. Je ve hře soutěžní debut i tentokrát pro někoho z našich mladších hráčů?
Určitě to ve hře je. Máme před sebou ještě jeden trénink. Podle toho se rozhodneme, v jakém složení odcestujeme. Nemůžu tedy vyloučit, že někoho z mladších hráčů vezmeme na utkání s Líšní s sebou.
Proti Líšni hraje naše rezerva v druhé nejvyšší soutěži. Využíváte v přípravě na zápas také poznatky z utkání béčka proti Líšni v minulé sezoně, nebo jenom záběry z toho aktuálního ročníku?
Abych řekl pravdu, používáme mix zápasů Líšně z této sezony, stejně tak jako všech našich zápasů proti nim z minulosti. To se týká B-týmu i A-týmu. Naši analytici odvedli opravdu skvělou práci a máme k dispozici opravdu detailní poznatky. Víme, že Líšeň samozřejmě prošla určitou obměnou. V týmu ale stále najdeme poměrně dost hráčů, kteří proti Spartě hráli už před dvěma lety. Je to tým, který se v posledních letech pohybuje pravidelně na nejvyšších příčkách druhé nejvyšší soutěže. Mají v týmu hráče se zkušenostmi z první ligy. Dokáží být velmi nepříjemní. Jak už jsem ale říkal, utkání bereme s veškerou vážností a jsme na něj dobře připravení.

Další novinky