Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeWU-21

Ženy B: Těsná výhra s Líšní

Béčko dokázalo zápas dovést do vítězného konce

Sdílet

Béčko si po napínavém souboji s Líšní připisuje tři body. Sparťanky si vytvořily dvoubrankové vedení, které Líšeň dokázala stáhnout. Poslední slovo ovšem mělo naše béčko a dokázalo tak utkání dovést do vítězného konce 3:2.
Vstup do zápasu měla zdařenější sparťanská rezerva. Po několika neproměněných šancích jsme se mohli gólově radovat ve 14. minutě. Po centru Kateřiny Marcinkové uklidila míč do sítě Radka Lindáková a otevřela skóre zápasu – 1:0. Po zbytek poločasu udávaly tempo hry sparťanky, dalšího gólu jsme se od nich však nedočkali. Do ojedinělé šance se Líšeň dostala ve 38. minutě. Díky skvělému zákroku Urbancové, která nedovolila srovnání, se šlo béčko do kabiny s jednogólovým náskokem.
Po deseti minutách druhého poločasu Sparta navýšila vedení. Radka Lindáková tentokrát asistovala, když utekla obraně a přesně přihrávala před bránu na Natálii Šťastnou, která se v zakončení nemýlila – 2:0. V 61. minutě Tristan Corneil nedovoleně zastavila protihráčku po ztrátě míče a obdržela od hlavní sudí žlutou kartu. Nedovoleně si chvíli poté počínala také Kateřina Marcinková. Po jejím faulu v pokutovém území následovala penalta Líšně. Špičková šanci využila a snížila – 2:1.
Celý zápas byl ve velkém nasazení a plný tvrdých soubojů. Z jednoho takového souboje si odnesla v 67. minutě žlutou kartu Lucie Skrčená. Soupeř v 70. minutě po ztrátě míče sparťanek srovnal skóre zápasu – 2:2.
Na inkasovanou branku ovšem naše rezerva rychle odpověděla a tři minuty poté se opět ujala vedení. Po přihrávce Bereniky Hoffmann se ve vápně dostala k míči dostala Tristan Corneil a rozvlnila síť – 3:2. Pět minut před koncem základní hrací doby ještě viděla po nedovoleném zákroku žlutou kartu hráčka hostů Jůzlová. Více už k vidění nebylo a sparťanky si tak po napínavém souboji připsaly další tři body.
Rozhovor s Adélou Motyčkovou po vítězném zápase s Líšní.
Adélo, jak bys popsala dnešní zápas?
„Za mě to byl jednoznačně nejtěžší zápas, co jsme zatím hrály v nové sezoně. Líšeň hrála tvrdě, hodně soubojově, spousta nákopů. Asi bych řekla, že to, co zápas rozhodovalo byly odražené míče, které jsme potřebovaly vyhrávat, abychom byly úspěšné. Soupeřky hrály hodně v bloku. Dnešní zápas byl i hodně o nás, protože byl celou dobu v naší režii. Držely jsme balón na kopačkách, ale občas nám chyběl klid v předfinální, finální fázi anebo i v přechodu do útoku.
Vedli jsme o dva góly, ale Líšeň dokázala během krátké chvíle srovnat. Co se vlastně stalo u jejich druhého gólu?
„U druhého gólu se nám zase nepovedl přechod do útoku, kdy jsme zrovna potřebovaly podržet míč ve středu hřiště. Tam jsme měly lacinou ztrátu, bohužel jsme míč nezískaly zpátky. A takovou chytrou střelou z dálky jsme dostaly gól.“
Říkala si, že soupeř hrál tvrdě. Jak náročné to bylo pro obranu?
„Pro obranu to bylo náročné jak běžecky, tak soubojově. Svítilo dost sluníčko, takže proti slunci nebyly hlavičkové souboje vůbec příjemné. Ale hlavně nám právě šlo o druhé míče. Takže i když jsme souboj vzadu vyhrály, tak jsme pořád potřebovaly mít okolo sebe dost lidí, abychom získaly ten druhý míč, který byl rozhodující. Ale uhrály jsme to a máme parádní tři body. Myslím si, že výsledek bereme, takže spokojenost.“
2. liga žen, 6. kolo
AC Sparta Praha – SK Líšeň 3:2 (1:0)
Branky: 14. Lindáková, 55. Šťastná, 73. Corneil – 62. Špičková, 70. Chodilová
ŽK: 61. Corneil, 67. Skrčená – 85. Jůzlová
Sestava Sparty: Urbancová – Corneil, Bárková (45. Stanislavová), Ridgeway, Svobodová (45. Šťastná) – Skrčená, Motyčková, Bužková – Lindáková (68. Hoffmann), Cvrčková, Marcinková
Sestava Líšně: Suškevičová – Otrubová, Kukučová, Špičková, Šanderová, Soukupová (61. Dohnálková), Murnyk, Jůzlová, Chodilová, Petrašová, Komárková

Další novinky