Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Zasloužené vítězství

Jan Kuchta po vítězství nad Plzní

Sdílet

Jan Kuchta vstřelil Plzni důležitý gól, který nám zajistil tři body. Sparťanský útočník po zápase předstoupil před novináře, kterým odpovídal na jejich dotazy.
Honzo, proti Plzni jsi vstřelil vítězný gól. Naposledy jsi se trefil proti Teplicím, jak moc důležitý ten gól pro tebe je?
Pro mě osobně to byl důležitý moment. Konečně jsem se trefil a mělo to i nějaké další věci. V předchozích zápasech jsem se do šancí nějakým způsobem nedostával, ale dělal jsem prostor pro ostatní. Myslím, že to bylo vidět. Dneska jsem tam dostal balony, s kterými už jsem si věděl rady. Je pro mě důležité, že jsem v takovém utkání vstřelil gól.
V televizi jsi krátce po konci zápasu řekl, že jsi ten vítězný gól vstřelil takzvaně žehličkou. Je to nějaký tvůj oblíbený termín?
My si děláme i na tréninku srandu, když střední záložník dá na pravého nebo levého halfbeka balon, tak si to zpracovává takzvanou žehličkou. Vysvětlím to. Balon se musí odrazit od nohy do země, aby dostal zpětnou rotaci, aby to mohl hned z druhého doteku dávat před bránu nám útočníkům. Na tréninku se o to snažíme a dneska jsem to takhle hezky trefil. Sáďa mě krásně našel a stačilo to jen dobře trefit. Myslím, že Jindra Staněk neměl žádnou šanci.
Potěšil tě průběh toho zápasu? Bylo to úplně něco jiného, než derby. Hrálo se nahoru dolů, v hledišti nebyla nenávist…
Souhlasím. Bylo to zasloužené vítězství a získali jsme velmi důležité tři body. Byl to úplně jiný zápas, než ten předešlý. Obě mužstva ukázala kvalitu, byl to dobrý fotbal. My jsme chytli začátek utkání úplně na výbornou. V kabině jsme si řekli, že ho musíme chytit dobře, aby to pro nás bylo jednodušší. Pak jsme trochu polevili, hostující tým tam měl několik závarů. V čele s Peterem jsme to ale zvládli a hned jsme mohli přidat i na 2:0. Ty šance jsme bohužel neproměnili a zbytečně jsme si to komplikovali. Myslím ale, že to bylo zasloužené vítězství.
Řekl sis svým výkonem o to, abys i v těch dalších zápasech nastupoval uprostřed, na hrotu útoku?
Tohle je otázka na trenéry. Když mě trenér dal na pozici číslo deset, tak samozřejmě budu hrát tam, kde potřebuje mančaft a kde potřebují trenéři, kteří vidí nejlíp, kam mě zařadit. Dneska to takhle vyšlo, že jsem hrál na hrotu, což je můj primární post. Když to ale tým bude potřebovat, jsem schopný hrát i desítku.
Jak je ten výsledek důležitý z pohledu dalšího průběhu sezony? Plzni jsme odskočili už na sedm bodů…
Věděli jsme, o co hrajeme. Teď jsou před námi další důležité zápasy. Nebereme, jestli hrajeme s Plzní, nebo s Hradcem a ještě nás samozřejmě čeká výjezd do Sevilly. Co se týká ligy, tak není jednoduchý soupeř. Všechny zápasy bereme se vší vážností, abychom hráli zodpovědně, obětavě, získávali body a zbytečně neztráceli.

Další novinky