Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Výhra byla zasloužená

Brian Priske po výhře nad Plzní

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske na tiskové konferenci po vítězném utkání s Plzní nejprve zhodnotil zápas a pak mimo jiné okomentoval výkony mladých hráčů Martina Vitíka a Matěje Ryneše.

vjsnnopg

Jak byste zápas zhodnotil?
Myslím, že to bylo zasloužené vítězství. Samozřejmě utkání jako takové bylo náročné, čelili jsme spoustě osobních soubojů, dlouhým balónům za obranu a četným standardním situacím. My jsme si s tím ale byli schopni poradit a zároveň jsme si vypracovali celou řadu šancí. Myslím si, že kdybychom jednu z nich proměnili, mohli jsme utkání takzvaně ukončit. K Plzni máme velký respekt, ale, jak už jsem říkal, řekl bych, že výhra byla zasloužená.

Byl to ve srovnání s  derby hezčí fotbal?
Ano, ve spoustě ohledech to byl dobrý zápas. Atmosféra a hra byla určitě lepší než před týdnem. Řekl bych, že jsme do utkání vstoupili celkem dobře a dostali se k našemu způsobu hry. Poté, co soupeř v první půli střídal, nám chvilku trvalo, než jsme se takticky přizpůsobili, ale podařilo se nám to. Druhá půle pak byla na obou stranách velmi kvalitní. Vytvořili jsme si spoustu šancí, měli dobrou výstavbu, zápas se nám ale nedařilo rozhodnout. Plzeň naopak hrozila ze standardních situací. Celkově to byl rozhodně hezký zápas.
Co vám konfrontace s  nejsilnějšími ligovými mužstvy ukázala?
Myslím, že jsme na tom jak v počtu bodů, tak fotbalově, docela dobře. Střílíme dost branek a jsme i pevní v obraně. Čeká nás ale ještě dlouhá sezona, další náročná utkání, například na Baníku. My se ale musíme hlavně soustředit na sebe a na další rozvoj našich hráčů. Jsem rád, že jsme těžký týden zvládli, nezbývá nám ale nic jiného než neustále udržovat vysokou disciplínu a pokračovat v tvrdé práci. Vím, že to může znít trochu nudně, ale je to tak.
Jak se vám líbil výkon Matěje Ryneše?
Ano, určitě je to jeden z hráčů, který dělá velké kroky kupředu. O jeho ofenzivních kvalitách víme, už minulé léto a v průběhu hostování v Hradci jsme jeho kvality viděli, nyní ovšem také zlepšil defenzivní činnost a přidal na intenzitě. Má za sebou obrovský kus práce a opravdu mě baví sledovat, jak se zlepšuje. Dnes odehrál výborné utkání.
Viděl jste zákrok Chorého na Sørensena?
Neviděl jsem to a upřímně nerad bych se vyjadřoval ke konkrétním situacím. Radši bych hovořil o tom, jak jsme se s utkáním popasovali, jak si kluci poradili se standardkami soupeře, s jakým přehledem hráli naši tři stopeři a popasovali se s vysokými útočníky, jak pomáhali v ofenzivě, což bylo vidět především u Filipa Panáka v druhém poločase. Také s jakým klidem hrál pod tlakem Peter Vindahl nebo jak pracoval střed zálohy ve složení LaciSadílek. Respektuji vaši otázku, ale radši bych se bezprostředně po zápase věnoval tomuto. Na hřišti je rozhodčí, který situaci určitě posoudil nejlépe, jak mohl.
Co říkáte na Vitíkův obranný zákrok v závěru?
Stejně jako pro celý stadion to byl i pro mě těžký moment. Soupeř zahrával několik standardek, my se bránili a odražený míč vyplaval před vápnem. Viťas předvedl parádní zákrok a zachránil nám dnes pár bodů. Chtěl bych vyzdvihnout způsob, jakým se rozhodnul, což je něco na čem momentálně pracujeme, jak dělat správná rozhodnutí v těžkých situacích. Martin Vitík také patří mezi hráče, na jejichž rozvoji pracujeme a rozhodně můžeme říci, že za posledních několik měsíců udělal velký pokrok.

Další novinky