Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeWU-21

Ženy B: Ztráta bodů s Raptors

Béčko remizovalo s nováčkem 2. ligy

Sdílet

B-tým žen poprvé v sezoně ztratil body. S nováčkem druhé ligy, Prague Raptors, pouze remizoval 2:2. I tak po sedmi odehraných kolech zůstávají sparťanky na první místě tabulky.
Raptors je mladý klub, který v ženském fotbale již dokázal postoupit z divize až do druhé ligy. „Raptorky” mají tým složený převážně ze zahraničních hráček a své domácí utkání hrají na Zličíně, kde tentokrát hostily Spartu. 
V úvodu zápasu špatně došlápla Šťastná a s bolestí levého kotníku musela střídat a jet do nemocnice. První půli vyhrály sparťanky 1:0 díky brance Marcinkové, v úvodu druhé půle pak na dvougólový rozdíl zvýšila Skrčená. Na obě branky přihrávala Svobodová.  
Raptors však dokázaly srovnat stav na konečných 2:2, přičemž vyrovnávací gól padl ve třetí minutě nastaveného času.  
Komentář trenérky Terezy Koubové: „První ztráta bodů v sezóně, která přijít musela. Pro holky bych tak řekla nastavené zrcadlo. Ukázalo to, jak je pro některé obtížné převzít roli lídra na hřišti, pokud tam nejsou holky z áčka. Dlouho jsme se nemohli dostat do tempa, ovlivnilo to i brzké vynucené střídání. Posledních 15 minut prvního poločasu jsme získali klid na míči, byli v pohybu a vytěžili z toho gól po hezké akci. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, navýšili na 2:0, ale to už bylo z naší strany vše. Opakovala se situace z minulého týdne, kdy také za stavu 2:0, necháme soupeře srovnat stav. Je to o to horší, že jim branky darujeme. Samozřejmě nás ztráta bodů mrzí, ale myslím si, že přišla včas.” 
2.liga žen, 7. kolo 
Prague Raptors FC – AC Sparta Praha 2:2 (0:1) 
Branky: 62. Chaliamanta, 93. Balogová - 35. Marcinková, 48. Skrčená
Sparta: Kožuriková - Svobodová (60. Krebsová), Ridgeway, Bárková, Marcinková - Skrčená, Motyčková, Stanislavová (77. Netušilová) - Lindáková, Šťastná (12. Litvanová), Hoffmann (60. Altmanová) 

Další novinky