Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

I v deseti jsme byli lepším týmem

Brian Priske po výhře nad Hradcem

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po posledním utkání před reprezentační pauzou, ve kterém jeho svěřenci porazili Hradec Králové 3:1, zhodnotil náročný program, okomentoval výkon Adama Karabce či popsal taktické změny, jež byly reakcí na vyloučení. Celý přepis tiskové konference najdete v článku níže.
Jste spokojený s výsledkem i hrou?
Ano, jsem. Zasloužený výsledek a výborná předvedená hra. I v deseti jsme byli lepším týmem.
Utkání ale i tak přichystalo několik těžkých chvil.
To je zkrátka fotbal, zranění k němu holt patří. Birma nemohl do utkání zasáhnout, Šulo utržil ránu a musel střídat. To se bohužel v nabitém programu stává. Samozřejmě mi to nedělá radost, ale jsme na takovéto situace připraveni a kádr máme široký. O červené kartě se ani nechci bavit, nebylo to podle mě správné rozhodnutí.
Jak dlouho bude Birmančević mimo hru?
Nevím.
Vindahl měl na konci první půle křeče, přičítáte to náročnému programu?
Nevím, čím to bylo, cítil se ale potom dobře a zápas dohrál. Náročný program mít chceme, a proto musíme být připraveni. Po čtvrtečním zápase zkrátka víme, že nás v neděli čeká další utkání a je jedno jestli od odpoledne, nebo večer.Nehledáme žádné výmluvy. Máme široký kádr, dobré doktory, fyzioterapeuty a zázemí. Jsem spokojený s tím, jak se všichni v týmu s náročným programem popasovali.
Jak se vám líbil výkon Adama Karabce?
Jsem za něj moc rád, odehrál výborný zápas. Samozřejmě vstřelil dvě branky, zároveň ale byl velmi solidní do defenzivy. Ve hře o deseti si hledal správné prostory a dělal problémy soupeřově obraně. O jeho ofenzivních kvalitách všichni víme. Věřím, že mu branky dodají sebevědomí. Po Seville byl zklamaný, přesto byl však schopný se v krátkém čase oklepat, ukázat správnou mentalitu a předvést takovýto výkon.
Krejčího jste po vyloučení přesunul do zálohy.
Řekl bych, že nám to pomohlo. Chtěli jsme udržet tlak ve středu, pokračovat v presinku soupeře a nezalézt moc hluboko. Hráčům se to dařilo. Víme, že Krejčí chce za každé situace míč a zároveň má schopnosti na to, aby mohl hrát v záloze. Dnes to ale nebylo o něm, ale o celém týmu. Kaan se Sáďou byli výborní, kraje nám také fungovaly. Honza Kuchta makal, a navrch vstřelil nádherný gól. Kdybyste se Krejdy zeptali, řekl by vám, že jeho post je právě ve středu hřiště, jsem proto rád, že nezapomněl, jak se tam hraje.

Další novinky