Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeWU-21

Ženy B: Opět na vítězné vlně

Béčku se střelecky dařilo proti Hradci

Sdílet

Béčko se znovu vrátilo na vítěznou vlnu, když doma na Proseku porazilo vysoko 7:0 Hradec Králové. Střelecky se dařilo především v prvním poločase, kdy padlo pět branek. Další dva góly pak přidala ve druhé půli Lucie Skrčená.
Sparťanky vstoupily do zápasu s velkou chutí a vysokým nasazením. Od prvních minut tlačily na soupeře a vytvářely si gólové příležitosti. Střely Lindákové a Marcinkové ještě mířily těsně mimo tři tyče. Gólové radosti propukly však propukly hned chvíli poté, když v 17. minutě Tristan Corneil překonala hlavičkou brankářku Mikanovou a otevřela skóre utkání – 1:0. Sama před brankářkou se ve 25. minutě ocitla Kateřina Marcinková, která se v zakončení se nemýlila – 2:0. Sparta hrozila také ze standardních situací. Po jednom z rohových kopů, který zahrávala Skrčená, uklidila míč do sítě Adéla Motyčková – 3:0. Ve 37. minutě přidala čtvrtou branku oslavenkyně Radka Lindáková – 4:0. Pouze dvě minuty poté se opět skóre. Julie Freislerová za hranicí velkého vápna napřáhla ke střele a parádně se z dálky trefila přesně pod břevno – 5:0. Tím byl završen poločasový výsledek a sparťanky tak po dominantním výkonu vedly po první půli o pět gólů.
Ve druhém poločase se tempo hry ze strany Sparty snížilo. I přesto se soupeřky nedostaly do žádné šance a naše rezerva dál dominovala a držela míč na svých kopačkách. V 51. minutě zkusila z velké dálky vystřelit Lucie Skrčená. Její ránu nedokázala hradecká Mikanová zkrotit a míč ji propadl za záda – 6:0. Svůj druhý gól přidala Skrčená v 84. minutě, kdy opět chybou brankářky, která nedokázala udržet míč v rukavicích, se dokázala prosadit z dorážky – 7:0. Další branky jme už v zápase neviděly, a tak béčko jednoznačně a vysoko zvítězilo nad Hradcem Králové a připsalo si tři body.
Hodnocení Radky Lindákové po výhře nad Hradcem.
Radko, jak vypadal dnešní zápas?
„Zápas to byl skvělý. Za mě bylo důležité, abychom vyhrály a získaly tři body. První poločas se nám velmi vydařil, i když pár věcí by se dalo ještě zlepšit. Druhý poločas mi přišel, že jsme se méně nabízely a trošku jsme ztratily chuť do toho jít hrát. Mohlo to být tím, že jsme neviděly ze strany soupeře takovou aktivitu. Celkově jsem ráda, že jsme zase získaly tři body.“
Jak si říkala první půle se povedla více. To bylo důležité i s ohledem na předchozí zápas, který se tolik nevyvedl. Co bys řekla, že dnes bylo jinak?
„Minulý týden to bylo trochu chaotické, chyběla komunikace. Přišlo mi, že se nám ani tolik nechtělo hrát. Dneska jsme šli do zápasu s chutí, hrály jsme pěkný fotbal a více komunikovaly. Až na chvilky, kdy jsme vypadávaly z našeho tempa a toho co chceme a umíme hrát, to byl oproti minulému týdnu úplně skvěly fotbal dnes.“
Dnes máš narozeniny a povedlo se ti je oslavit vstřeleným gólem, z toho máš jistě radost?
Určitě mám radost. Chtěla jsem dnes dát gól, a to se mi také povedlo. Myslím si, že to je to nejlepší, co jsem si mohla k narozeninovému dnu dát. A hlavně jsme samozřejmě vyhrály, takže mám radost i za tým.
2. liga žen, 8. kolo
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 7:0 (5:0)
Branky: 17. Corneil, 25. Marcinková, 32. Motyčková, 37. Lindáková, 39. Freislerová, 51., 84. Skrčená
Sestava Sparty: Kožuriková – Corneil (46. Hoffmann), Bárková, Motyčková, Svobodová – Skrčená, Truxová, Polcarová (63. Netušilová) – Marcinková, Freislerová, Lindáková (83. Altmanová)
Sestava Hradce: Mikanová – Vejrová, Portychová, Hrušková, Novotná, Zemanová, Svobodová, Kotoučková, Chocholoušová, Ličmanová (46. Soukalová), Schánělová (66. Duchatschová)

Další novinky