Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Sparta a Brian Priske – nový kontrakt

Klub podepsal se svým hlavním trenérem novou smlouvu až do roku 2026

Sdílet

Vedení AC Sparta Praha podepsalo nový kontrakt s hlavním trenérem Brianem Priskem. Smlouva mezi ACS a dánským odborníkem je nyní směřovaná až k roku 2026. Smlouvy podepsali také asistent trenéra Lars Friis a vedoucí fyzické přípravy Christian Clarup.
„Brian je skvělý trenér i člověk, se svým realizačním týmem dokázal vrátit Spartě sebevědomí a hrdost. Chtěl bych vyzdvihnout jeho pracovitost a pokoru. Vážím si naší spolupráce a věřím, že společně můžeme být ještě úspěšnější,“ říká výkonný místopředseda představenstva AC Sparta Praha František Čupr.
„V Brianovi jsme našli správného člověka, který, jak věříme, přinese Spartě další úspěchy. Jeho odbornost, vášeň a to, jak se identifikoval se Spartou, je patrné hned na první pohled. Do budoucna nám tento krok přináší stabilitu, nadále pokračujeme v cestě, kterou jsme si vytyčili. Věříme, že Brian získá pro Spartu další titul, že bude nadále rozvíjet naše hráče a že budeme i v budoucnu schopni vyhrávat i evropské zápasy proti kvalitním soupeřům,“ uvádí sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický.
„Ve Spartě se cítím být velmi šťastný, proto pro mě bylo jednoduché přijmout nabídku k pokračování spolupráce. Vnímám, jak jsem klubem přijímaný, jak je tady hodnocena moje práce, vidím, jak klub funguje,“ popisuje důvody, které ho vedly k rozhodnutí podepsat nový kontrakt, hlavní trenér Brian Priske. „Stále také vidím hodně prostoru další pro progres. Všichni se koukáme do budoucnosti se stejnými cíli,“ doplňuje.
 „To, co se nám do této chvíle podařilo, vnímám jako týmový úspěch. Dokázali jsme díky zapojení všech lidí v klubu a u A-týmu propojit dvě kultury – českou a dánskou, opravdu jsme všichni tvrdě pracovali. Bez ohledu na to, zda jsme měli dobré výsledky, nebo jsme prožívali těžší okamžiky. Toho si vážím. Máme před sebou další výzvy,“ dodává Priske.
Kompletní složení realizačního týmu A-mužstva AC Sparta Praha: 
Brian Priske                  hlavní trenér
Lars Friis                      asistent trenéra
Christian Clarup            vedoucí fyzické přípravy
Luboš Loučka               asistent trenéra
Daniel Zítka                  hlavní trenér brankářů
Martin Ticháček           trenér brankářů
Tomáš Malý                  kondiční trenér
Michal Vávra                development coach
Miroslav Baranek          vedoucí mužstva
Lukas Babalola             hlavní analytik
Ondřej Janda                analytik
Marko Krigovský           analytik
Kirk Phillips                  datový analytik
Jan Čápek                     fyzioterapeut
Adam Kuttenberg         fyzioterapeut
Michal Šaroch              fyzioterapeut
Tomáš Havránek           masér
Kamil Maixner              masér
Tom Shaw                    nutriční poradce
Luděk Stracený             kustod
Tomáš Majer                kustod

Další novinky