Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Užívám si každou vteřinu

Brian Priske po výhře nad Dynamem

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po výhře nad Českými Budějovicemi zhodnotil utkání, rozpovídali se o výkonech Jakuba Peška, Michala Ševčíka či Kaana Kairinena, a také okomentoval zdravotní stav Lukáše Haraslína a Ladislava Krejčího. Videozáznam a přepis tiskové konference najdete v článku níže.

vjsnnwhi

Řekl byste, že to byl ideální výkon po repre pauze?
Samozřejmě bych si mohl představit ještě lepší výkon. Musíme ale vzít do úvahy fakt, že jsme v posledních dvanácti dnech měli se všemi kluky pouze dva tréninky. Za takových podmínek je jasné, že ne úplně vše bude klapat podle plánu. Měli jsme slabší rozjezd, vytvořili několik chyb, kazili jednoduché přihrávky. Postupně jsme se ale zvedali, a nakonec máme čisté konto, hezkou výhru i výsledek.

Jaký je zdravotní stav Lukáše Haraslína a Ladislava Krejčí?
U obou je náročné stanovit dobu rekonvalescence, řekl bych ale, že se jim daří dobře. Krejčí utržil zásah do nohy proti Faerským ostrovům a my jsme nechtěli nic riskovat. Uvidíme, jestli budou oba připraveni na Rangers, momentálně to nemůžu říci s jistotou.
Snažil jste se dnes při sestavování základní sestavy rozložit síly s ohledem na čtvrteční utkání?
Ne. Chtěl jsem dnes jednoduše vyhrát a poslat do hry to nejlepší, co máme k dispozici. To, že hrajeme za čtyři dny další zápas, nemělo vliv.
Jak se vám líbil výkon Jakuba Peška?
Hrál dobře. Dokonce bych řekl, že je jedním z těch, kteří předváděli dobrý výkon i v první půli. Dělá mi radost. Poté, co vynechal v podstatě celou minulou sezonu kvůli zranění, se úspěšně zvládl vrátit, měl kvalitní přípravu a dál tvrdě maká. Je neustále pozitivní, dodává spoluhráčům spoustu energie a já jsem moc rád, že dal dnes na Letné gól, protože vím, že to pro něj znamená s ohledem na jeho příběh hrozně moc.
Co byste řekl k Michalu Ševčíkovi?
Jeho vývoj je takový, jaký jsme očekávali. Víme, že není lehké zvyknout si na vyšší nároky, které ve Spartě jsou. Postupně se ale adaptuje a zlepšuje se. Má spoustu individuálních tréninků s development koučem Michalem Vávrou, díky kterým se hodně posouvá. Trefil se už proti Líšni, dnes dal gól na Letné, což bylo jeho snem. Řekl bych, že je na správné cestě.

Jak moc je pro vás důležitý Kaan Kairinen?
To je náročná otázka. Nemyslím si, že můžete vyzdvihovat důležitost individua nad tým. Určitě je to ale dobrý hráč, který umí podržet míč, neustále se nabízet v dobrých prostorech, hledat správné postavení ve vápně a svou levačkou dávat i pěkné branky, což ostatně dnes ukázal. Kdyby ale neměl kolem sebe tým, nic z toho by se mu dnes nepodařilo. Umí ovšem dělat správná rozhodnutí a ví, kdy držet prostor a kdy jej naopak opustit.
Byla to dnes dokonalá oslava nové smlouvy?
Bylo samozřejmě hezké vyhrát nehledě na novou smlouvu. Čeká nás spoustu těžkých zápasů v krátkém sledu, které musíme zvládnout, proto bylo důležité do tohoto období vstoupit vítězně. Jak už jsem v týdnu říkal, bylo to snadné rozhodnutí, cítím se tu moc dobře a jsem moc rád, že můžu pokračovat. Jsem hrdý na práci, kterou tu odvádíme a zároveň vidím, kam se ještě můžeme posunout. Užívám si tady každou strávenou vteřinu.

Další novinky