Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Z Boleslavi bez bodu

Sparťané podlehli ve 14. ligovém kole 1:3

Sdílet

Sparťané ve městě automobilů od 24. minuty prohrávali, srovnat stav ale o necelých pět minut později zvládl Jakub Pešek. Už to vypadalo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, v samém závěru první půle ale využil zaváhání v rozehrávce Matějovský. Svěřenci Briana Priskeho si vypracovali celou řadu šancí, žádnou z nich ale nezvládli přetavit ve vyrovnání, a navíc ještě jednou inkasovali, a musejí tak kousat prohru 1:3.
V poslední říjnový víkend bylo na programu 14. ligové kolo, které zavedlo Spartu do Mladé Boleslavi. Do města automobilů dorazil kádr bez čtyř jmen, Krejčí, Haraslín, Vitík a Preciado nemohli do utkání zasáhnout kvůli zdravotním problémům. V základu tak dostal poprvé od utkání v Líšni prostor James Gomez. Úvodní jedenáctka vypadala následovně: Vindahl – Panák, Sørensen, Vitík – Wiesner, Laci, Sadílek, Pešek – Birmnačević, Kuchta, Karabec.
Jak už bývá zvykem, jako první zahrozili sparťané. Birmančević se v 8. minutě uvolnil a vyslal dalekonosnou střelu, které mnoho nechybělo. O dvě minuty později už hosté rozvlnili síť, stalo se tak ale až po zapískání rozhodčí, který neponechal výhodu. Z následného přímého kopu zamířil Laci nad břevno. Na druhé straně po rychlém protiútoků vytáhl svůj první zákrok Peter Vindahl. V 17. minutě vyslal Tomáš Wiesner nebezpečný střílený centr, který těsně minul hlavy hned dvou nabíhajících sparťanů.
O dvě minuty později domácí opět zahrozili ze samostatného úniku, i tentokrát si však Vindahl poradil. Ve 24. minutě Boleslav další rychlou akci využila a otevřela skóre utkání. Chvíli na to mohl být stav znovu vyrovnaný, po milimetrovém obloučku Birmančeviće ale Karabec tváří v tvář brankáři branku nevstřelil. Ve 28. minutě už se hostům skórovat povedlo, Jakub Pešek napřáhl z hranice šestnácky a bylo srovnáno – 1:1! V poslední minutě první půle však využili domácí zaváhání ve sparťanské rozehrávce, a šli tak do šaten s jednobrankovým náskokem.
Po změně stran se sparťané hnali za vyrovnáním, hned v první desetiminutovce musel ale Peter Vindahl vytáhnou další těžké zákroky. Realizační tým se proto rozhodl sáhnout do sestavy a poslat na hrací plochu Matěje Ryneše s Kaanem Kairinennem, kteří vystřídali střelce prvního gólu Jakuba Peška a Lukáše Sadílka. O pár minut později se do hry dostal dostal také Victor Olatunji, který nahradil Veljka Birmančeviće.
Sparťané tlačili, brankář Trmal byl ale pozorný a blýskl se hned několika povedenými zákroky. V 77. minutě provedl Brian Priske poslední střídání, Michal Ševčík s Václavem Sejkem nahradili Filipa Panáka s Adamem Karabcem. Sparťané sypali do vápna jeden centr za druhým, žádnou z šancí nezvldádali ale přetavit ve vyrovnání. A tak podle starého fotbalového pravidla „nedáš, dostaneš“ se znovu prosadili domácí a odskočili o dvě branky. Sparťané v Mladé Boleslavi nakonec tedy prohráli 1:3.
1 / 88
FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha 3:1 (2:1)
Góly: 24. Kušej, 45. Matějovský, 87. Jawo – 29. Pešek. ŽK.: 86. Kuchta, 90. Ryneš, 90. Sejk. Rozhodčí: D. Černý - K. Hájek, J. Hurych (J. Machálek) | VAR: J. Všetečka | AVAR: J. Pečenka. Návštěva: 5 000.
Sestava Boleslavi: Trmal – An. Kadlec, Karafiát, Suchý, Fulnek – Sakala, D. Mareček (72. Ladra), Matějovský (64. Poulolo) – Solomon (72. Jawo), Hilál, Kušej.
Sestava Sparty: Vindahl – Panák (77. Sejk), Sørensen, Vitík – Wiesner, Laci, Sadílek (58. Kairinen), Pešek (58. Ryneš) – Birmnačević (64. Olatunji), Kuchta, Karabec (77. Ševčík).

Další novinky