Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyMuži A

Nebyli jsme efektivní

Adam Karabec po první ligové porážce v sezoně

Sdílet

Sparťané zapsali v Mladé Boleslavi první ligovou porážku v nové sezoně. Na pozápasové tiskové konferenci odpovídal na dotazy přítomných novinářů vedle hlavního trenéra také Adam Karabec.
Adame, Brian před chvílí mluvil o tom, že s výkonem týmu nebyl spokojený. Souhlasíš s ním? Proč to dnes podle tebe nevyšlo?
Určitě s ním souhlasím. Myslím, že pokud bychom podali takový výkon, na který jsme se v týdnu připravovali, tak bychom odtud odjížděli s jiným výsledkem.
V zápase jsme měli řadu střeleckých pokusů, měli jsme velkou územní převahu… V čem vidíš důvody, že jsme dnes dali jen jeden gól?
Ty předfinální situace, které jsme si vytvořili, jsme nevyřešili úplně dobře. Vždycky nám chyběl krok dva, měli jsme to líp rozehrát. V tom si myslím, že byl hlavní problém. Šancí a úniků do vápna jsme měli dost, ale nebyli jsme efektivní.
Co může ta první ligová porážka udělat s týmem?
Doufám, že nic. Rozebereme si to a ukážeme si, co bylo špatně a co jsme měli udělat líp. Jestli chceme ukázat, že jsme silný jako tým, jako jsme to ukazovali minulou sezonu, tak by nás tato porážka neměla rozhodit.
Máme nabitý program, už ve středu nás v Ďolíčku čeká osmifinále poháru. Jak moc náročné je koncentrovat se každý třetí čtvrtý den na další a další zápas, který chceme zvládnout, protože chceme být úspěšní na všech frontách?
Je to určitě náročné, ale pro hráče je to lepší. Pokud dobře zregeneruje a dobře se připravuje, tak je lepší pořád hrát, než celý týden jen trénovat a pak hrát jeden zápas. To, že za tři dny zase hrajeme, nám může naopak pomoct. Můžeme se rychleji dostat zpátky na vítěznou vlnu, než čekat týden, až zase bude zápas.
Bereš to, co se stalo před naším druhým inkasovaným gólem, jako takovou částečnou daň za to, že se snažíme hrát fotbal za všech situací a že to ne pokaždé vyjde?
Musím se přiznat, že jsem tu situaci neviděl celou, viděl jsem jen konec, takže se na to ještě podívám, ale myslím, určitě jo. Všechny balony rozehráváme takhle odzadu. Myslím, že nám to i hodně dává, když to přehrajeme do brejků. Někdy se ta chyba samozřejmě stát může a bohužel jsme si to dneska vybrali.

Další novinky