Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Dělali jsme špatná rozhodnutí

Brian Priske po utkání v Mladé Boleslavi

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po zápase s Mladou Boleslaví nejprve pojmenoval důvody nedostatečného výkonu, okomentoval zdravotní stav hráčů, kteří nebyli zařazeni do sestavy a také nastínil, jak bude s týmem před následujícím utkáním pracovat. Videozáznam a přepis tiskové konference najdete níže.

vjsnnyzh

Jak byste zhodnotil dnešní výkon?
Určitě nejsem spokojený. Udělali jsme spoustu špatných rozhodnutí na míči. Na příklad jsme se špatně rozhodovali, kdy vyslat průnikovku a naopak, kdy spíše míč podržet. Věděli jsme, čím bude Boleslav naší defenzivě hrozit, že mají vysokého Yusufa a že budou jejich rychlí hráči sbírat druhé míče a hnát se do útoku. My si s tím nezvládli poradit. Herní plán se Boleslavi dnes vydařil.
Jak to vypadá s Preciadem a Vitíkem?
Viťas i Angie jsou zranění, proto dnes nebyli v sestavě.
Proč jste dnes nevyužil Kaana Kairinena od začátku?
Kaan odehrál v posledním týdnu spoustu minut, a v následujících šesti dnech nás navíc čekají další dva zápasy, proto jsem se rozhodl jej pošetřit. Na druhou stranu například Jakub Pešek neodehrál vůbec špatné utkání. Pokud ale nebudeme po celých devadesát minut ukazovat naše maximum, tak budeme ztrácet body. Měli jsme spoustu průniků do vápna, ale nevyužili jsme je, chyběl nám ten poslední kousek kvality. Soupeř nás naopak potrestal.
Co byste řekl k výkonu defenzivy s Filipem Panákem v čele?
Je pravdou, že dnes Pany udělal o trochu víc chyb než obvykle, ale to můžeme říct o více hráčích. Filip je samozřejmě zklamaný. Narážíte-li na druhou brankou, nebyla to chyba jen Panáka, Peter se například mohl rozhodnout pro dlouhý balón namísto krátkého a můžeme říci, že to bylo selhání celého týmu, který měl tuto situaci vytlačit výš. Defenziva to ale obecně dnes měla složité, Yusuf hrál výborné utkání. Kušej i Solomon také odehráli dobrý zápas. Mají rychlou přechodovou fázi, my jsme prohrávali souboje a přicházeli o druhé míče. Takto jsme v podstatě dostali dvě branky. Naše rozhodování bylo špatné, často jsme jednoduše odevzdávali míče.
Jak budete pracovat s hráči, aby je tato porážka nepoznamenala?
Stejně jako vždy. Pro nás se nic nemění. Je pravdou, že je to dlouho, co jsme naposledy okusili porážku. Stejně ale jako jsem řekl klukům, nemáme čas nad tím přemýšlet, jelikož nás brzy čeká další utkání. Připomněli jsme si, že pokud nepředvedeme naše maximum nejen jako tým, ale i jako jednotlivci, čeká nás trest. Boleslav si dnes vyhrát zasloužila. Dostali jsme ránu, kterou musíme přijmout. Musíme ale pracovat stejně jako v posledních osmnácti měsících. Zítra a pozítří máme normálně trénink a ve středu jedeme na Bohemku.
Je znát, že vám chybí Krejčí a Haraslín?
Nemyslím si, že je to férová otázka vůči ostatním klukům. Krejčí je kapitán, je samozřejmě důležitý a předvádí nadstandardní výkon, stejně jako Haraslín, zranění jsou ale součástí fotbalu. Tito kluci zkrátka momentálně nejsou k dispozici. Birma, Kara, Péša a další jsou však, dle mého názoru, je schopni zastoupit. Ševa například dnes přinesl na trávník dobrou energii. Nechtějte proto po mě odpověď typu, že jsme bez nich slabší. Minulý týden jsme bez těchto dvou vyhráli 4:0 v lize a proti Glasgow předvědli super výkon, za který jsme si také zasloužili vyhrát.

Další novinky