Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Otočka v Ďolíčku

Sparťané v osmifinále MOL Cupu porazili Bohemians 2:1

Sdílet

V osmifinále MOL Cupu byli sparťané od prvních minut aktivnější, přesto brzy prohrávali. Po změně stran se jim ale po dvou dlouhých autech Sadílka a gólech Václava Sejka a Michala Ševčíka podařilo vývoj utkání otočit, a postoupit tak do čtvrtfinále domácího poháru, které bude na programu na jaře.
Tradiční sirény oznamující vždy první středu v měsíci tentokrát nesly i zprávu o osmifinálovém utkání v Ďolíčku, kde domácí Bohemians od 17:30 vyzvali Spartu. Hlavní trenér hostů Brian Priske udělal, jak bývá v pohárovém utkání zvykem, celou řadu změn, v základní sestavě od posledního utkání zůstala pouze dvě stejná jména. Protočená úvodní jedenáctka vypadala následovně: Vorel – Gomez, Vydra, Zelený – Mejdr, Pavelka, Sadílek, Ryneš – Ševčík, Olatunji, Sejk.
Sparťané, kteří nastoupili v černo-zlatých výročních dresech, od první minuty rozvíjeli své akce převážně po levé straně, centrům Matěje Ryneše ale chyběla větší přesnost. V 10. minutě prošel po prostrkávačce Ševčíka obranou domácích jako nůž máslem Lukáš Sadílek, jeho následné zakončení ale mířilo nad. Na druhé straně po nakrátko rozehraném rohu zapsal svůj první zákrok Vojtěch Vorel.
Ve 24. minutě domácí opět zahrávali roh, tentokrát se už ale radovali, nejvýše se vyšplhal Kadlec a trkl balon do sítě. Hosté sice měli dál herní převahu, byli to ale zelenobílí, kteří hrozili z rychlých protiútoků. Pět minut před koncem první půle napřáhl z hranice šestnáctky Václav Sejk, jeho dělovka se ale nevešla mezi tři tyče. V nastavení se ten samý hráč prohnal po levém křídle a už se chystal zakončit, na poslední chvíli mu ale obránce ukopl míč, do kabin se tak šlo s jednogólovým mankem.
Hned v úvodu druhé půle vysunul David Pavelka Victora Olatunjiho, který míč zasekl a následně centroval. K zakončení se dostal první jmenovaný a jeho hlavička jen těsně minula levou tyč. V 52. minutě už jsme se mohli radovat, po dlouhém autu si našel sražený míč Václav Sejk a vstřelil svůj první soutěžní gól za sparťanské áčko.
Po hodině hry sáhl realizační tým k prvnímu střídání, Matěje Ryneše nahradil Tomáš Wiesner. Standardky byly důležitým prvkem utkání, v 69. minutě opět po dlouhém autu Sadílka padla branka. Nejprve brankáře Reichla zachránilo břevno, na dorážku Ševčíka už byl ale krátký – 2:1. Střelce druhého gólu v 81. minutě nahradil na hrací ploše Jakub Pešek. V nastavení pak ještě Victor Olatunji orazítkoval tyč. Více už se v utkání nestalo, a sparťané tak po otočce skóre postupují do čtvrtfinále soutěže.
1 / 97
Bohemians Praha 1905 – AC Sparta Praha 1:2 (1:0)
Góly: 22. Kadlec – 52. Sejk, 69. Ševčík. ŽK.: 16. Kadlec, 24. Vondra, 77. Hybš – 33. Sejk, 90. Pavelka, 90. Mejdr. Rozhodčí: Petřík – Kubr, Matoušek. Návštěva: 5 012.
Sestava Bohemians: Reichl – Kadlec (46. Křapka), Vondra, Hůlka – Köstl (75. Shejbal), Hrubý, Jindřišek (C) (75. Hála), Hybš – Beran – Prekop, Mužík (63. Matoušek).
Sestava Sparty: Vorel – Gomez, Vydra, Zelený – Mejdr, Pavelka, Sadílek, Ryneš (60. Wiesner) – Ševčík (81. Pešek), Olatunji, Sejk (90. Schánělec).

Další novinky