Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Na kluky jsem pyšný

Brian Priske po postupu do čtvrtfinále MOL Cupu

Sdílet

Brian Priske po vítězství v Ďolíčku a postupu do čtvrtfinále MOL Cupu vystoupil na tiskové konferenci. Nejprve krátce zhodnotil utkání, okomentoval důležitost standardek a vyjádřil obdiv k výkonu hráčů, kteří v poslední době nedostávali tolik příležitostí. Přepis trenérových odpovědí najdete níže.
Jak byste zhodnotil utkání?
Celkově bych řekl, že to z našeho pohledu bylo dobré utkání a že jsme byli lepším týmem. Je pravdou, že po obdržené brance jsme se chvilku hledali a pustili soupeře do několika rychlých přechodů, předtím jsme byli ale lepším týmem. Měli jsme několik příležitostí ve vápně soupeře, které jsme mohli a měli řešit lépe. Když se ale obecně kouknu na to, jak kluci dnes bojovali, jsem opravdu pyšný. Není totiž vůbec snadné naskočit ve složení, ve kterém jste nikdy předtím nehráli. Hráči se s tím však zvládli popasovat a zasloužili si zvítězit.
Všechny branky padly po standardkách. Čekal jste, že budou v tomto utkání natolik důležité?
Standardky jsou pro nás vždy zbraní, je proto fajn, že jsme je dnes využili, jelikož jsou důležitou součástí hry. Jak už jsem v minulosti několikrát řekl, Luboš Loučka odvádí výbornou práci a každý den tvrdě dře. Spolu s Jandysem vypracovávají přípravu na utkání, několik dní v kuse přijíždějí na Strahov před šestou ranní a odcházejí ve večerních hodinách. Mám radost, že se jejich práce vyplácí.
Bude to v sobotu jiné utkání?
Už jsme s nimi několikrát hráli a řekl bych, že to je pokaždé stejné utkání. Mají kvalitního kouče, propracovaný herní styl a dobrý tým, který je schopný připravit soupeřům těžké chvilky. Mají silné a rychlé ofenzivní hráče, které umí obranám pěkně zavařit. My jsme ale byli připraveni. Nebude to asi úplně totožný zápas, my se ovšem, jak už jsem mnohokrát říkal, chceme primárně zaměřit na nás a naši hru. Pokud předvedeme naše maximum, zvítězíme.
Nebyl velký zásah do sestavy riskantní?
Nevím, upřímně takové otázky neřeším. Ve své hráče mám plnou důvěru a jsem přesvědčen o tom, že daná jedenáctka, kterou pošleme na hřiště, je schopna zvítězit. Hráli velmi dobře. Samozřejmě vše nebylo úplně dokonalé, ale celkový dojem je rozhodně pozitivní. Jsem na ně pyšný, jelikož dnešní utkání rozhodně nebylo jednoduché. Navíc způsob, jakým se zvládli popasovat s obdrženou brankou, je něco úžasného a něco, co ve Spartě chceme mít. Nehledě na to, kolik toho daný jedinec odehrál, musí vždy, když dostane příležitost, odvést maximum. V tomto ohledu byli úžasní. Ukázali nesmírnou oddanost jít si za vítězstvím.
Trápí vás přibývající zranění?
Nemyslím si, že bychom měli problém se zraněními, před utkáním jsme měli mimo pouze Krejdu a Šula. Dnes přibyl Ryny. Zranění jsou ale součástí fotbalu. Když si uvědomíme, že dnešní zápas byl náš dvacátý druhý v sezoně, a přidáte k tomu navíc ještě zápasy, které kluci odehráli za národní týmy, dostanete vysoké číslo. Snažíme se kluky připravovat, jak jen to je možné, Christian spolu s medical týmem odvádí výbornou práci a snaží se mít všechny po fyzické stránce pod maximální kontrolou, aby se zraněním předcházelo. Máme všechna možná data, nešťastné náhody se ale i tak stávají.
Co říkáte na výkon Sejka?
 Za Sejkyho jsem neskutečně šťastný. Za celou dobu tady ukazuje úžasnou mentalitu. Bojuje s minutáží, jelikož by chtěl hrát co nejvíc a já mu tolik prostoru dosud nedal. Dnes ale ukázal čeho je schopný, dal góla a obecně předvedl fantastický výkon. Udělal mi stejnou radost jako například postup přes Záhřeb, obojí je totiž důkazem toho, že máme výborný kádr a zdravou kulturu uvnitř klubu, což je klíčem k úspěchu.

Další novinky