Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryU-19

Na hřišti necháme všechno

Rozhovory s trenéry U17 a U19 před derby

Sdílet

V sobotu 4. listopadu dojde na Strahově k souboji mezi sparťanskými týmy U17 a U19 proti Slavii. Konfrontace jsou na programu v rámci 14. kola daných dorosteneckých soutěží. Hlavní trenéři obou našich kategorií se v rozhovorech vyjádřili k nadcházejícím derby.
U19 | Jan Kopáňko
Úterní výkon v Olomouci jste označil za dosud nejlepší na podzim. Může to týmu pomoci před derby?
Vítězství a dobrý výkon vždy povzbudí sebedůvěru týmu a hráčů, takže věřím, že nám to pomůže a to, co jsme předvedli na hřišti Sigmy, přeneseme i do derby.
Jaký souboj očekáváte?
Říká se, že derby nemá favorita, a tak k tomu také přistupujeme. Od Slavie vždy očekávám kvalitu a k tomu, abychom uspěli, budeme potřebovat předvést kvalitní výkon na té nejvyšší úrovni.
Během osmi dnů máte na programu tři náročné zápasy, a to se Sigmou, Slavií a Žilinou. Jak se na tento anglický týden připravujete? Můžeme očekávat větší rotaci hráčů?
Na anglické týdny jsme zvyklí, takže bychom s touto porcí zápasů neměli mít problém. V tuto chvíli máme za sebou Olomouc a od toho souboje už všechno směřujeme ke Slavii. Žilinu budeme řešit až po derby. Se Slavií budeme chtít podat co nejlepší týmový a individuální výkon, být aktivnější a efektivnější než náš soupeř.
Jak to vypadá se zdravotním stavem kádru před derby a duelem v Youth League?
Kromě dlouhodobě zraněných hráčů, kteří nebyli k dispozici ani na utkání v Olomouci, jsme v kompletním složení.
U17 | Jakub Hovorka
Co očekáváte od derby?
Od derby očekávám emoce, touhu vyhrát a kvalitní fotbal ve vysoké intenzitě.
Co bude rozhodující v tomto souboji?
Každý hráč na hřišti i na střídačce má svou „roli”, a tu musí plnit zodpovědně směrem k týmu. Rozhodující bude i to, zda naši hráči využiji na maximum svůj potenciál, který v sobě mají, budou odvážní a nepříjemní tak, jak to umí.
Jak se budete chtít v zápase prezentovat?
Tým se bude chtít prezentovat aktivně a kvalitně tak, jako každý jiný zapas. Na hřišti necháme všechno a soupeře budeme chtít přehrát naší hrou. Věřím, že to úspěšně zvládneme.
Jak to vypadá se zdravotním stavem kádru?
Až na dlouhodobě zraněného Šimona Wölfla, u kterého se pomalu blíží návrat na trávníky a z utkání s Brnem zraněného Petra Střesku, budou připraveni na zápas všichni hráči kádru a věřím, že i v té nejlepší formě.

Další novinky