Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19SPARTA iD

Vítězné derby se Slavií zařídily dva rychlé góly

Reportáž z utkání

Sdílet

Sparťanská devatenáctka přivítala v rámci 14. ligového kola na Strahově rivala z Edenu, proti kterému položila základ úspěchu dvěma rychlými góly Ferdinanda Říhy a Arsena Vitarigova. Mladé sparťany po atraktivní první půli nerozhodil ani vlastní gól, a protože už Slavii k výraznějším šancím nepouštěli, mohou svěřenci Jana Kopáňka slavit třetí ligové vítězství v řadě.
Obě mužstva v úvodu ukázala, že chtějí hrát fotbal. Aktivitu Slavie však sparťané otupili už ve třetí minutě, kdy Arsen Vitarigov pěkně zakroutil první rohový kop na zadní tyč, kde nehlídaný Ferdinand Říha poslal míč do horní části branky, 1:0! O pár minut později na druhé straně hlavičkoval jeden z hostů vedle, zatímco Piralićovi nevyšel na krok a svou lehkou střelu zpoza vápna poslal jen do Tomasovy náruče.
Soupeř mohl odpovědět po brejku, kdy si Jan Lacko došel před vápnem pro faul, jenže Samuel Pikolon poslal přímý kop pouze těsně nad branku. Obraně Slavie dělal problémy zejména aktivní Arsen Vitarigov, který se v jedenácté minutě vydal z poloviny hřiště na útočný výpad, přešel přes několik bránících hráčů a na konci poslal zpoza vápna utaženou technickou střelu, na kterou hostující gólman nedosáhl, 2:0.
Sparťané působili lepším dojmem, přičemž sešívaní hrozili zejména z brejků. Na konci jednoho z nich Tobiáš Souček špatně přečetl dlouhý míč, načež před vápnem fauloval soupeře. Z přímého kopu hosté trefili jen zeď, ale vzápětí vystřelil z hranice šestnáctky Šimon Slončík a sparťanský gólman napravil předchozí zaváhání krásnou robinzonádou, po které vyškrábl míč na břevno.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky