Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Spadl mi kámen ze srdce

Lukáš Sadílek po utkání s Bohemians

Sdílet

Lukáš Sadílek přišel na hřiště po proměněné penaltě. V 81. minutě dostal od Veljka Birmančeviće křížnou přihrávku do vápna, po které poslal Spartu do dvoubrankového vedení. Po utkání sedmadvacetiletý záložník vystoupil na tiskové konferenci.
Bylo to vydřené vítězství? Jak jsi to viděl?
Důležité, vydřené vítězství. Náš tlak se stupňoval a věřil jsem, že gól visí ve vzduchu, nakonec padl z penalty. Bohemka je kvalitní soupeř. Po minulém zápase se více připravili na presink, zhušťovali střed hřiště, vystupovali jeden na jednoho. Bylo to velice nepříjemné utkání a je důležité, že jsme oba zápasy zvládli.
Jak momentálně funguje souhra na středu hřiště?
Soupeři jsou si vědomí, že kombinace středem hřiště je pro nás důležitá. Dobře se na to připravují, dostupují nás a nenechávají nám tolik prostoru. Hráči se nemohou vytáčet a hrát tolik dopředu. Určitě to naši roli stěžuje, ale máme plno jiných možností jak hrát. Nemyslím si, že by nás to trápilo.
Už v   poháru proti Bohemce jsi měl šance, teď to tam konečně padlo.
Popravdě je to obrovská úleva. Byl jsem zvyklý nějakým způsobem podporovat ofenzivu, dávat góly a asistence. Doteď jsem v této sezoně nevstřelil gól a trochu jsem se tím trápil. Bavili jsme se po pohárovém zápasu a neproměněné šanci s trenérem. Říkal jsem mu, že to potřebuju protrhnout, abych se nějakým způsobem uvolnil. Nyní mi spadl obrovský kámen ze srdce a jsem rád, že nás to uklidnilo.
Šel jsi na hřiště s cílem dát gól?
Takový pokyn jsem nedostal, ale střídání bylo naplánované už před penaltou. Najednou jsme kopali penaltu, tak jsem se ještě rozhlížel okolo, jestli to vůbec platí. Úkolem střídajících hráčů je, aby tým uklidnili a jsem rád, že jsem mohl tímto způsobem pomoct. Když mi Birma přihrál, věděl jsem, že mám za sebou obránce a nemám tolik času. Mířil jsem na zadní tyč a doufal jsem, že to tam spadne.
Je vítězství vzpruhou vzhledem ke   čtvrtečnímu utkání v   Glasgow?
I zvládnuté pohárové utkání pro nás hodně znamenalo, protočili jsme celou sestavu a tým to zvládl, včetně otočky v druhém poločase. Dnešní výhra třeba nebyla úplně nádherná, ale takové zápasy jsou mnohdy daleko cennější. Když se dostanete na vítěznou vlnu, hraje se vám o dost líp. Získané sebevědomí je možná tou nejdůležitější věcí.

Další novinky