Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeŽeny A

S Baníkem výhra o šest branek

Poslední domácí zápas v lize

Sdílet

Sparťanky si v posledním domácím ligovém utkání podzimu poradily s Baníkem Ostrava. Na strahovské umělé trávě daly soupeřkám šest branek.
V základní sestavě Sparty nastoupila v soutěžím utkání poprvé od května 2022 Eva Bartoňová, která vyléčila zraněné koleno. A první start sezony (a rovnou první čisté konto) si připsala brankářka Zuzana Kožuriková. 
Již v 7. minutě zaznamenala první branku stylově Kateřina Bužková, jejíž bratr den předtím zaznamenal první ligový gól v mužské nejvyšší soutěži. A v 11. minutě zahrávala právě Bužková roh, po němž se k nebezpečnému zakončení dostala Dědinová, ale nemířila přesně.  
Na straně Baníku byla největší hrozbou útočnice Vojtková. V 19. minutě tvrdě vypálila z dálky a Kožuriková musela předvést dobrý zákrok, aby nebylo srovnáno.  
Uklidňující druhý gól přidaly domácí hráčky v 37. minutě, když se po rohovém kopu trefila Cvrčková. V závěru poločasu se opět připomněla hostující Vojtková, když přímo z rohu nastřelila tyčku. 
V úvodu druhé půle musela nuceně střídat Kotrčová, místo ní přišla na hřiště Dlasková a Bartoňová se posunula do středu zálohy právě místo Kotrčové. Více šancí měly i ve druhé půli opět sparťanky. Šubrtová však z malého vápna přestřelila a rána Polcarové skončila jen na tyči.  
Šubrtová se nakonec gólu dočkala v 71. minutě, když zvýšila na 3:0. A za další čtyři minuty v rychlém sledu navázala Cvrčková - 4:0. 
V 86. minutě se k zahrávání pokutového kopu postavila stoperka Pochmanová, brankářku Zelenkovou poslala na opačnou stranu a s přehledem tak navýšila na 5:0. A v samém závěru ještě potrestala chybu baníkovské brankářky Dlasková a z bezprostřední blízkosti dorazila míč do sítě - 6:0.  
Po výhře nad Baníkem čekají v závěru podzimní části na sparťanky ještě dva duely. Nejprve příští víkend ligové utkání na hřišti Lokomotivy Brno. A poté pohárové utkání proti třetiligovým fotbalistkám ABC Braník. 
1. liga žen, 9. kolo 
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 6:0 (2:0) 
Branky: 37., 76. Cvrčková, 7. Bužková, 71. Šubrtová, 87. Pochmanová z pen., 90.+3. Dlasková 
ŽK: 82. Bužková 
Sparta: Kožuriková - Dědinová, Pochmanová, Vyštejnová - Kotrčová (48. Dlasková) - Bartoňová, Bužková (88. Truxová), Chang - Šubrtová (77. Johnson), Polcarová, Cvrčková (88. Corneil) 
Baník: Zelenková - Furiková (65. Gaurová, 85. Zomberová), Pavlíčková (80. Molková), Vojtková, Nowacka, Fojtíková, Štěpánová, Krupníková, Waltrová, Korvasová, Mudráková (85. Regecová) 

Další novinky