Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

RozhovoryMuži A

Musíme hrát dobře celých 90 minut

Kaan Kairinen před čtvrtečním zápasem proti Rangers v Evropské lize

Sdílet

Kaan Karinen promluvil s novináři před odletem týmu do Glasgow, kde Spartu ve čtvrtek čeká odveta proti Rangers. Přečtěte si, co zaznělo z úst finského záložníka.
Kaane, když se podíváte na situaci ve skupině, souhlasíte, že je to klíčový zápas?
Bude to rozhodně velmi důležitý zápas pro oba týmy, ale také víme, že nás čekají ještě tři zápasy. Takže se samozřejmě pokusíme udělat vše pro to, abychom v Glasgow uhráli dobrý výsledek.
Co musí Sparta zlepšit oproti prvnímu zápasu?
Určitě musíme vyhrát. Takže to je něco, na co jsme se snažili připravit v tréninku. Doufám, že dokážeme být efektivnější v útočné části hry.
Máte nějaké další zkušenosti se skotskými týmy kromě toho prvního utkání v Praze?
Hrál jsem proti Rangers v roce 2019 s Helsinkami. Byl to přípravný zápas. Takže to je moje jediná další zkušenost s Rangers. Bylo to ale na Ibroxu, trochu tedy vím, co můžu čekat.
Takže víte také, jaká vás čeká atmosféra? Hodně týmů se na Ibroxu trápí.
Atmosféra je na tomhle místě velmi intenzivní. Pravděpodobně bude zase plný stadion. Takže to bude úžasná atmosféra, ale my jsme na to připraveni.
Co říkáte na to, jaký progres v poslední době zaznamenal Michal Ševčík?
Samozřejmě si vede velmi dobře jak v tréninku, tak i v zápasech. Takže jsem velmi rád, že dělá pokroky, které potřebuje, a že vidím jeho vývoj.
Jak jste strávili ty následující dva až tři dny po zápase s Bohemians?
Měli jsme nějakou regeneraci a samozřejmě také tréninky, abychom se připravili na tyhle zápasy. Samozřejmě je to teď hodně hektické vzhledem k plnému programu. Je tam hodně tréninků i zápasů. Takže pak i nějaké dny volna vždycky potěší.
Je velký je pro vás rozdíl, jestli se týmu podaří postoupit do jarní fáze Evropské ligy, nebo Konferenční ligy?
Naším jediným cílem v tuto chvíli samozřejmě je dostat se do Evropské ligy.
Jak vnímáte druhé poločasy v poslední době? Třeba proti Rangers jste měli úžasnou první půli, ale v druhé už tempo šlo trochu dolů.
Samozřejmě jsme měli úžasnou první půlku. Ale Rangers jsou tým plný kvality. Takže nám jde o to odehrát celých 90 minut v kvalitě, ve které se jim budeme rovnat.

Další novinky