Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Tři body z Ostravy

Sparťané porazili Baník 1:0

Sdílet

Dva poločasy rozdílné jako den a noc, tak by se dalo vystihnout sparťanské počínání na Městském stadionu v Ostravě. V první pětačtyřiceti minutovce svěřenci Briana Priskeho ani jednou nevystřelili na bránu, hned po změně stran se ale prosadil Filip Panák. Utkání nabídlo spoustu emocí, roztržek a několik přerušení, další branku jsme už ovšem neviděli. Sparta si tak zpět do Prahy odvezla tři body.
V posledním utkání před listopadovou reprezentační pauzu se sparťané střetli s Baníkem. V Ostravě kádr Briana Priskeho, který dorazil bez zraněných Krejčího a Ryneše, přivítaly studené teploty, jež se v průběhu zápasu blížily k nule. Úvodní jedenáctka vypadala následovně: Vindahl – Vitík, Sørensen, Panák – Preciado, Pavelka, Laci, Zelený – Birmančević, Kuchta, Haraslín.
Hvizd rozhodčího signalizující začátek utkání se tentokrát o několik minut opozdil, jelikož ostravští fanoušci zaházeli trávník papírem. Od prvních minut měli více ze hry domácí, Peter Vindahl se proto musel mít na pozoru. Ve 20. minutě už se sparťanský brankář činil a Rigovu tutovku úspěšně vyrazil.
Vzápětí sparťanskému divákovi zatrnulo znovu, po souboji se Lukáš Haraslín držel za koleno a s velkými problémy odkulhal do zámezí, po ošetření ale nakonec zvládl v zápase pokračovat. O pár minut později byl ve vápně domácích nakopnut Filip Panák a rozhodčí ukázal na pokutový puntík, penaltu ale po konzultaci s VARem odvolal, jelikož incidentu předcházelo ofsajdové postavení.
Po změně stran se začalo úplně jinak, hned v první minutě druhého poločasu nebezpečně pálil z hranice vápna David Pavelka, jeho pokus těsně minul levou tyč. Ve 49. už se sparťané radovali, Filip Panák se po rohovém kopu vyšplhal nejvýše ze všech a trkl balón do sítě – 1:0! O pět minut později šel záložník s osmičkou na zádech dokonce sám na brankáře, tentokrát ale mířil těsně vedle pravé tyče.
Po hodině hry sáhl Brian Priske k prvnímu střídání, Lukáše Haraslína nahradil Adam Karabec. O deset minut později se dostal do hry také Lukáš Sadílek, který nahradil Qazima Laciho. Vzápětí hlavní rozhodčí utkání na nějaký čas přerušil, jelikož hrací plochu zavalila mlha.
Na závěrečné minuty dostal šanci také Tomáš Wiesner. Utkání nabídlo spoustu emocí, další branku jsme ale už neviděli. Sparta si tak zpět do Prahy odváží tři body.
FC Baník Ostrava – AC Sparta Praha 0:1 (0:0)
Góly: 49. Panák. ŽK.: 27. Ewerton, 32. Kubala, 32. Lischka, 76. Ndefe. – 32. Kuchta, 90. Vindahl. Rozhodčí: J. Petřík - J. Paták, M. Vlček (P. Hocek) | VAR: D. Černý | AVAR: P. Caletka. Návštěva: 15 081.
Sestava Baníku: Letáček – Ndefe, Lischka, Pojezný, Kpozo – Boula – Buchta, Kubala (80. Almási), Rigo (90. Frydrych), Ewerton – Tanko (80. Ji. Klíma).
Sestava Sparty: Vindahl – Vitík, Sørensen, Panák – Preciado (80. Wiesner), Pavelka, Laci (70. Sadílek), Zelený – Birmančević, Kuchta, Haraslín (62. Karabec).

Další novinky