Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

InformaceMuži A

Tým ukázal charakter

Filip Panák rozhodl svým gólem o vítězství v Ostravě

Sdílet

Jen tři dny po utkání v Glasgow nás čekal ligový souboj na druhém konci republiky. Náš pětadvacátý soutěžní zápas v této sezoně rozhodl jediný gól, který vstřelil krátce po začátku druhého poločasu Filip Panák. Osmadvacetiletý obránce si naskočil na rohový kop Birmančeviće, hlavičkou překonal domácího gólmana a zajistil nám v posledním utkání před reprezentační přestávkou tři body. Filip po zápase odpovídal před hostující kabinou na dotazy přítomných novinářů.
Filipe, v utkání jsi vstřelil jediný gól. Ta výhra se ale nerodila lehce…
První půli jsme neodehráli podle našich představ. Myslím, že se na nás trochu projevil náročný program. V pátek večer jsme přiletěli z Glasgow a hned druhý den jsme jeli do Ostravy. V posledních týdnech jsme odehráli opravdu hodně zápasů. Nechci se na to ale vymlouvat, Baník hrál kombinačně velmi dobře. Měli jsme to složité. O poločase jsme si v kabině jsme si řekli, že musíme líp napadat, což se nám podařilo, zlepšili jsme naší hru a naštěstí jsme dali ze standardky rychlý gól.
Při tom hlavičkovém souboji jsi tam byl osamocený. Jak jsi tu situaci viděl?
Až jsem z toho byl překvapený, protože první roh, který jsme kopali krátce předtím, tak mě bránili osobně. Ten druhý už ne a o to jsem to měl jednodušší. Birma to kopnul dobře, byl jsem tam sám a stačilo si najít balon a dopravit ho do sítě.
Jak cenné vítězství to po zápase v Glasgow je? Zápasy s Baníkem jsou vždy trochu vyhecované a na stadionu je bouřlivá atmosféra…
Žádnému týmu se tu nehraje lehce. Baník hraje dobře a vždy na něj přijde hodně lidí. O to důležitější vítězství to pro nás je. Sice nebylo tolik fotbalové, jak jsme chtěli, ale o to cennější je. Tým ukázal charakter a jsme rádi, že si odtud odvážíme tři body.
Hodně jste kouskovali hru, byl to záměr?
Spíš to vyplynulo z té situace, kdy bylo hodně přerušování. Pak jsme se dostali do vedení a bylo to pro nás trochu jednodušší. Věděli jsme, že když tam jdou dva vysocí hráči, tak to bude o tom dostat míč do strany a centrovat. To jsme si pohlídali.
V Ostravě jste odehráli už pětadvacátý soutěžní zápas v této sezoně…
Poslední dny to bylo trochu složité. Po zápase ve Skotsku nás čekal těžký souboj v Ostravě, pro kterou je to zápas podzimu, což není úplně jednoduché. Samozřejmě jsme sem ale přijeli pro tři body.
Dá se srovnat atmosféra v Glasgow s tou v Ostravě?
Ve Skotsku byla úplně jiná atmosféra. Bylo hezké si tam zahrát, protože fotbalová kultura v Británii je neuvěřitelná a nedá se to srovnat.

Další novinky