Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyMuži A

Panák podepsal novou smlouvu

Filipova budoucnost je nadále na Letné

Sdílet

Filip Panák se postupně z hráče, jehož kariéra visela kvůli vleklým problémům s kolenem na vlásku, probojoval v oporu týmu a jednoho z nejlepších stoperů ligy. Nyní podepsal se Spartou novou smlouvu.
Filip Panák přišel do Sparty v zimě 2019 z Karviné. Zraněné koleno ho ale na dlouho vyřadilo ze hry. Absolvoval několik operací a v určité období spíše řešil, zda povede nadále plnohodnotný život. Nikdy se ovšem nevzdal, v létě 2021 nastoupil po více než 1000 dnech zpět do nejvyšší soutěže a začal sbíral starty za A-tým. V září 2021 pak vstřelil svůj první gól ve Spartě, když se prosadil proti Zlínu.
V létě 2022 přišel do Sparty trenérský štáb Briana Priskeho, kterému se podařilo Filipovu tréninkovou i zápasovou zátěž nastavit tak, aby nedošlo k obnovení zranění. Panák následně spolehlivými výkony v obraně přispěl k tomu, že se po devíti letech vrátil mistrovský titul na Letnou.
Od začátku stávajícího ročníku Filipovo zápasové zatížení ještě vzrostlo, v podzimní části nastoupil do jednadvaceti soutěžních zápasů.
Kromě spolehlivé práce v defenzivě byl také u důležitých momentů v ofenzivě. V odvetě kvalifikace Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb přispěl k obratu a vítězství 4:1 gólem a asistencí. V utkání s Baníkem pak jedinou brankou zápasu zařídil výhru v Ostravě. A před pár dny se podílel na postupu Sparty do jarní fáze Evropské ligy.
Pany, gratulujeme, přejeme Ti pevné zdraví a ať se Ti ve Spartě nadále daří!

Další novinky