Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Pohledem kabiny: Pavelka, Zelený a Loučka

Sparťané před nedělním zápasem se Zlínem

Sdílet

Reprezentační přestávka skončila, což znamená, že se na stadiony zase vrací ligový fotbal. Přestože si většina hráčů A-týmu plnila reprezentační povinnosti, tak sparťané, kteří zůstali v Praze, využili prostor k doléčení šrámů a nabrání čerstvé energie do konce ligového podzimu. „Reprezentační přestávku jsme využili k regeneraci jak fyzických, tak i mentálních sil,“ hlásí asistent trenéra Luboš Loučka.
„Na regeneraci nás tady moc nezůstalo, ale to torzo, které tu zbylo, se trochu dalo dohromady. V pátek se k nám připojili kluci, kteří byli na reprezentačních srazech, takže už jsme zase v plné síle,“ říká před nedělním zápasem David Pavelka, který dovedl tým v posledním ligovém duelu v Ostravě s kapitánskou páskou k vítězství.
Sparťané proti Baníku nastoupili už do 25. soutěžního zápasu v této sezoně. „V posledních týdnech jsme měli opravdu náročný program, takže prostor na regeneraci a trochu si odpočinout přišel vhod. Do konce roku nás čeká ještě spousta zápasů a věřím, že jsme načerpali síly, dobře potrénovali a jsme na závěr podzimu připraveni,“ doplňuje Jaroslav Zelený, který v posledních zápasech nastupoval s maskou na tváři a ne jinak tomu bude i o víkendu.
V neděli přijede do epet ARENY aktuálně předposlední celek ligové tabulky. „Teď jsou v trochu jiném rozpoložení, než na začátku sezony, kdy jsme tam hráli. Je to vidět na posledních zápasech, které odehráli. Změnili rozestavení a hráči se chtějí novému trenérovi ukázat, takže si myslím, že nás čeká velmi těžké utkání. Poslední vzájemné zápasy se sice nevyvíjely úplně v náš prospěch, ale je na čase to změnit,“ hlásí asistent trenéra Luboš Loučka.
Tým po odvolání Pavla Vrby převzal Bronislav Červenka, který se svými novými svěřenci ještě neokusil hořkost porážky. Na kontě má vítězství nad Pardubicemi, dvě remízy s Olomoucí a Jabloncem, a také postup přes Baník do čtvrtfinále MOL Cupu.
„U soupeře došlo ke změně trenéra a poslední zápasy jim výsledkově vyšly. Teď to bude trochu jiný zápas než na startu sezony, navíc hrajeme doma a věřím, že nás znovu poženou naši skvělí fanoušci,“ vyhlíží domácí prostředí Pavelka, který v této sezoně nastoupil do čtyř ligových zápasů, v kterých vstřelil jeden gól.
Naše cesty vedly do Zlína na konci července, kdy jsme se potkali v rámci druhého ligového kola. Na vítězství v prvním venkovním zápase nového ročníku FORTUNA:LIGY jsme se nadřeli, o zisku tří bodů rozhodl až deset minut před koncem jediným gólem utkání Ladislav Krejčí.
„Hodně jsme se ke třem bodům protrápili, o to víc cennější ta výhra ale byla a jsme rádi, že jsme ten úvod sezony zvládli. Teď vyměnili trenéra a ze čtyř zápasů mají dvě výhry a dvě remízy. Takže nás čeká trochu jiný zápas, než v létě. Věřím, že ho zvládneme a připíšeme si další domácí vítězství,“ říká Zelený, který se svými spoluhráči neztratil v sedmi domácích ligových zápasech ještě ani jeden bod.
V minulém týdnu jsme oslavili 130. výročí založení klubu a oslavy budou pokračovat v neděli přímo na stadionu. „Sám jsem na to zvědavý, jestli to bude ještě o něco jiné, než byly ty poslední zápasy, protože mi přijde, že slavíme každý domácí zápas. Všechny zápasy jsou vyprodané a na stadionu je skvělá atmosféra, takže očekávám něco podobného. Těším se, jak to bude vypadat a doufám, že to podpoříme i výsledkem a ziskem tří bodů,“ věří Pavelka.
Sparťané proti Zlínu nastoupí v černo-zlatých dresech, pro fanoušky bude připravený speciální doprovodný program, a těšit se mohou také na tištěný výroční zápasový magazín. „Pro mě je velká čest být součástí 130 let takového velkého klubu. Je to něco neuvěřitelného a je krásné být u toho. Co se týče výročního zápasu, přípravy na utkání a ostatní věci okolo něj to neovlivní, soustředíme se jen na sportovní stránku. Přestože únava z předchozích týdnů byla, tak jsme všichni natěšení,“ dodává Loučka.
Utkání 16. ligového kola je na programu v neděli 26. listopadu, výkop zápasu je naplánován na 18. hodinu. Pokud se do epet ARENY nechystáte, můžete souboj se Zlínem sledovat v přímém přenosu na O2TV sport.

Další novinky