Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-11

U11 vítězem prestižního Legia Cupu

Skvělý úspěch pro sparťany

Sdílet

Sparťanský výběr do 11 let se představil na tradičním turnaji Legia Cup ve Varšavě. Konfrontací s kluby zvučných jmen se naši kluci se nezlekli a po vítězstvích s Manchesterem United, Aston Villou či Salcburkem turnaj dotáhli až na ten nejvyšší stupínek!
Jedenáct kvalitních týmů z Anglie, Belgie, Rakouska, USA, Polska a Slovenska se od 25. do 26. listopadu přesunulo do Varšavy, kde absolvovaly populární Legia Cup. Sparta se na akci představila jako jediný český zástupce. Čekalo nás na ní 10 soubojů, jelikož turnaj se hrál formou ligy, tedy každý s každým.
AC Sparta Praha – Manchester United FC 2:0
Góly ACS: Miramand, Karas.
AC Sparta Praha – SC Vistula Garfield 3:0
Góly ACS: Kult, Čagánek, Pantie.
AC Sparta Praha – RSC Anderlecht Brussel 1:0
Gól ACS: Haller.
AC Sparta Praha – Aston Villa FC 2:1
Góly ACS: Bocchetti, Čagánek.
AC Sparta Praha – Reprezentace MZPN 4:1
Góly ACS: Kult (2), Kisel, Macháček.
AC Sparta Praha – Legia Varšava 0:1
AC Sparta Praha – Team Europe 4:0
Góly ACS: Kult (2), Bocchetti, Čagánek.
AC Sparta Praha – RB Salcburk 1:0
Gól ACS: Pantie.
AC Sparta Praha – Žuri Olsztyn 4:0
Góly ACS: Čagánek (2), Bocchetti, Pantie.
AC Sparta Praha – DAC Dunajská Streda 3:0
Góly ACS: Čagánek (2), Kisel.
Sparťanům tato akce vyšla famózně. Z deseti utkání dosáhli až 9 výher a jen jednou tahali za kratší konec. Na své cestě v hlavním městě Polska porazili Manchester United, Aston Villu, Salcburk či Anderlecht a se skóre 24:3 si Legia Cup jednoznačně podmanili.
Nominace Sparty: Seďa – Pantie, Kisel, Macháček, Bocchetti, Miramand, Čagánek, Kult, Karas, Haller.
Trenér Filip Kracík hodnotí turnaj: „Obrovským zážitkem a úspěchem pro nás skončil tradiční turnaj v akademii Legie Varšava. Za celý víkend jsme absolvovali deset skvělých utkání proti gigantům z Evropy a naše vystoupení dopadlo na jedničku. Bilance devět výher a jedna porážka nás dostala až na samí vrchol turnaje.
Mám obrovskou radost, jak jsme se oba dny prezentovali. Zůstali jsme věrní svému hernímu stylu, který se učíme, a po zásluze jsme v drtivé většině zápasů dominovali. Sledovat naše zakládání útoku od brankáře, individuální kvalitu všech hráčů a taktickou vyzrálost do defenzivy, to mě opravdu hřálo u srdce. Vše podtrhuje i nejlepší skóre ze všech týmů – 24:3.
Před celým týmem musím smeknout. Kluci utvořili skvělou chemii v šatně, v každém zápase šli až na svoje hranice možností a odměnou jim bylo celkové vítězství na takto krásném turnaji. Bonusem celého našeho vystoupení bylo zvolení dvou našich hráčů do All Stars týmu – brankář Martin Seďa a záložník Samuele Bocchetti. 
Na závěr chci poděkovat organizátorům z Legie za pozvání na tuto akci a velmi profesionální přístup k našemu týmu. Poděkování si zaslouží i naši rodiče, kteří nás srdnatě podporovali každý zápas.“
Součástí Legia Cupu byla i vzdělávací přednáška, na které vybrané kluby přednášely o své filozofii a přístupu k rozvoji hráčů. Tři sta trenérů z celého Polska si vyslechlo zástupce Manchesteru United, Aston Villy, Legie, Salcburku a Sparty.
Za ACS se zhostil tohoto úkolu šéftrenér Development fáze Aleš Vytlačil: „Legia Cup je již tradičním turnajem v našem sezonním programu a velmi si vážíme toho, že jsme, stejně jako vloni, tak i letos, mohli sdílet svou představu o rozvoji talentovaného sportovce v naší akademii s věhlasnými kluby z celé Evropy. Výměna zkušeností, inspirace a pozorování trendů v mládežnickém fotbale jsou pro nás velmi důležité a jsme rádi, že jsme v případě Legia Cupu opět mohli být součástí této přednášky.“

Další novinky