Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Otočka v deseti

Sparťané porazili Teplice 2:1

Sdílet

Poslední zápas roku 2023 brzy ovlivnila červené karta, kterou už ve 4. minutě obdržel Lukáš Sadílek. Početní výhodu hosté využili už o devět minut později, kdy se prosadil Yasser. Přestože sparťanů bylo o jednoho méně, měli více ze hry a tlačili se do šancí. Optickou převahu zužitkovali v 72. minutě kdy se ve skrumáži na malém vápně nejlépe zorientoval Qazim Laci a bylo srovnáno. To ale nebylo vše, v nastavení prorval míč do brány Victor Olatunji, a podtrhl tak heroický výkon domácích třemi body.
Poslední ligové utkání roku 2023 zavedlo na pražskou Letnou Teplice, které se jako jeden z mála českých klubů se může na podzim pyšnit tím, že Spartu obral o body. Do zápasu nemohl naskočit Martin Vitík, který si odpykával trest za červenou kartu, a Angelo Preciado, kterého do zápasu nepustilo zranění. Sestava proto vypadala následovně: Vindahl – Sørensen, Panák, Krejčí – Wiesner, Kairinen, Sadílek, Ryneš – Haraslín, Kuchta, Birmančević.
Utkání sotva začalo a už do něj promluvilo vyloučení, Lukáš Sadílek ve 4. minutě obdržel od rozhodčího Starého červenou kartu. Sparťané tak stejně jako v posledním vzájemném střetnutí dohrávali o deseti. Tepličtí početní výhody využili již ve 13. minutě, kdy Yasser dostal míč za Vindahlova záda.
Přestože sparťanů bylo na hrací ploše méně, byli více na balonu a tvořili hru, soupeř spíše vyčkával zatažený v obranném bloku. Po půlhodině hry udeřili hosté znovu, gól ale nakonec nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení. Domácí byli dále aktivnější a hrozili, žádnou z příležitostí se jim ale nedařilo proměnit, do kabin tak šli s jednobrankovým mankem.
Do druhé půle nastoupili svěřenci Briana Priskeho s jednou změnou, Filipa Panáka nahradil Qazim Laci. V 54. minutě hráči v rudých dresech krásně prokombinovali středem hřiště a vyslali Jana Kuchtu do velké šance, ten však trefil pouze Grigara. Po hodině hry přichystal realizační tým další změnu, na hrací plochu se dostal Jaroslav Zelený, který vystřídal Kaana Kairinena.
V 63. minutě nejprve pálil Krejčí a pak dorážel Kuchta, obě střely ale Grigar pokryl. Po následném rohu zakončoval Asger Sørensen těsně vedle pravé tyče. V 72. minutě se už domácí dočkali, ve skrumáži po vyražené střele Haraslína se nejlépe zorientoval Qazim Laci, jehož střela se otřela o Ladislava Krejčího a rozvlnila síť – 1:1! Na závěrečnou čtvrthodinu dostali příležitost Victor Olatunji s Jakubem Peškem. V 89. minutě vystřídal David Pavelka Veljka Birmančeviće. Vzápětí se Olatunji prodral do vápna, vyzrál na Grigara a otočil na konečných 2:1!
AC Sparta Praha – FK Teplice 2:1 (0:1)
Góly: 72. Krejčí, 90. Olatunji – 13. Yasser. ŽK.: 30. Krejčí – 8. Chaloupek, 48. Křišťan. ČK: 4. Sadílek. Rozhodčí: D. Starý - L. Matoušek, L. Machač (A. Trska) | VAR: S. Volek | AVAR: M. Podaný. Návštěva: 16 530.
Sestava Sparty: Vindahl – Sørensen, Panák (46. Laci), Krejčí – Wiesner (79. Olatunji), Kairinen (60. Zelený), Sadílek, Ryneš – Haraslín (79. Pešek), Kuchta, Birmančević (89. Pavelka).
Sestava Teplic: Grigar – Chaloupek, Mičević, Bílek (71. Urbanec) – Radosta, Knapík, Trubač, Havelka, Křišťan (79. Cykalo) – Fila (60. Gning), Jásir (71. Vachoušek). 

Další novinky