Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-16

Podzim nabitý zápasy pro U16

Statistiky a rozhovor s trenérem

Sdílet

Sparťané měli v první polovině sezony plný kalendář akcí, protože kromě přípravných zápasů a 19 ligových utkání je čekal i start Memoriálu Vlastislava Marečka. V článku se o jejích podzimu dozvíte více a naleznete v něm také různé statistické údaje a rozhovor s hlavním trenérem.
Šestnáctku převzal od nové sezony trenér Martin Kumšta, který v loňském ročníku vedl tým U18. Příprava mužstva začala 12. července, a kromě přípravných zápasů obsahovala také pětidenní soustředění v Kácově. Následně začala ligová soutěž a sparťané během podzimu v ní nastoupili na 19 utkání a vícekrát měli na programu anglické týdny.
Úvod ligy nás nezastihl v nejlepší formě, když jsme první dva souboje nebodovali. Pak jsme sice dva zápasy vyhráli, ale kolísavé výsledky se nám nevyhýbaly téměř celý podzim. Součástí tohoto období byla i série čtyř výher v řade. Závěrečná část první poloviny sezony se ustálila a ze šesti klání jsme dosáhli čtyři výhry, včetně triumfu 5:1 na hřišti Slavie, a dvě remízy. V tabulce tak přezimujeme na 5. příčce.
Ligová bilance ACS | 19 zápasů: 10 výher, 3 remízy, 6 proher – 33 bodů, skóre: 54:33, 5. místo.
Kompletní ligovou tabulku najdete zde a přehled našich výsledků zde.
Po konci domácí soutěže odstartoval klukům Memoriál Vlastislava Marečka, tedy Český pohár mladšího dorostu. V semifinálové skupině jsou soupeři ACS Olomouc, Opava a Plzeň. Vstup do turnaje nám vyšel skvěle, když jsme naplno bodovali se Sigmou i Opavou a v tabulce jsme tak zatím první.
Góly:
Na 52 přesných zásazích se podílelo 16 střelců. Dvě góly byly klasifikovány jako vlastní. Samuel Raban skóroval 11krát a v této statistice byl nejlepší z týmu Sparty.
Střelec Góly
Samuel Raban 11
Lewis Azaka 8
Tomáš Jeřábek 7
Jonáš Topič 4
Vilém Holinka 4
Adam Ondrášek 3
Nicolas Hroník 3
Vincent Kotíšek 3
Hubert Kořínek 2
Hugo Sochůrek 1
Jakub Mašát 1
Dennis Krpálek 1
Denis Křemen 1
Jiří Pospíšil 1
Jan Jandovský 1
Jan Dýcka 1
Brankáři:
V bráně se během podzimu střídala dvojice Stoulil a Jakisch. Po jednom zápase odchytali brankář U17 Karas a gólman U15 Mašát.
Jméno Zápasy Čistá konta
Martin Stoulil 9 0
Leonard Jakisch 8 3
Samuel Karas 1 1
Jakub Mašát 1 0
Hráči:
Do soubojů zasáhlo celkem 34 hráčů ACS. Nejvíce vytížen z nich byl Tomáš Jeřábek, který odehrál nejvíce zápasů (18) a také minut (1658).
Jméno Zápasy
Tomáš Jeřábek 18
Nicolas Hroník 17
Hubert Kořínek 17
Denis Křemen 17
Samuel Raban 17
Vincent Kotíšek 16
Sebastian Pech 15
Adam Ondrášek 14
Josef Provazník 14
Hugo Sochůrek 14
Jan Dýcka 13
Vilém Holinka 13
Jiří Pospíšil 13
Jan Jandovský 11
Jonáš Hocek 11
Matyáš Amler 10
Lewis Azaka 10
Jonáš Topič 8
Matěj Fejfar 6
Petr Střeska 4
Chinguun Bolorbold 2
Tobiáš Krejčí 2
Daniel Šebrle 2
Jiří Brabec 1
Štěpán Duška 1
Matěj Federle 1
Lukáš Franc 1
Pavel Heisig 1
Dennis Krpálek 1
Jakub Mašát 1
Radoslav Mikuš 1
Vojtěch Pančev 1
Matyáš Poturnay 1
Štěpán Jaroslav Vodolán 1
V závěru článku zhodnotil podzim U16 asistent trenéra Pavel Čunát:
„Podzimní část hodnotíme převážně pozitivně. Z velké části se nám podařilo adaptovat hráče na dorostenecký fotbal a postupně do nich dostáváme jistou dávku zodpovědnosti za své výkony na hřišti. Nicméně hráči v tomto věku si ještě nedokážou udržet stabilní výkonnost po celou sezonu a z toho pramení i nevyrovnané výkony týmu v jednotlivých zápasech. Přechod ze žáků do dorostu většinou zabere celý podzim, a to platí i pro náš tým, každopádně ale ještě nejsme na konci procesu. Přístup k některým tréninkům a ta zodpovědnost za sebe i za tým jsou jisté body, se kterými jsme nebyli vždy úplně spokojeni. Těší nás, že když necháme hráče zhodnotit utkání, tak to vidí jak v rámci týmu, tak i individuálně, hodně podobně jako my.“
Tým se znovu sejde 4. ledna na Strahově, kdy mu začíná zimní příprava.

Další novinky