Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Sparťani na hostování

Podívejte se na přehled našich hráčů, kteří na podzim hostovali v jiných klubech

Sdílet

I během zimní přestávky přicházíme s přehledem sparťanů působících v jiných klubech na hostování. Jak se našim hráčům v průběhu podzimní části sezony dařilo?
Kryštof Daněk
Kryštof strávil většinu podzimní části na hostování v dresu Pardubic. Ihned po svém přesunu se zařadil mezi klíčové hráče týmu Radoslava Kováče, což se projevilo i na statistikách. Ofenzivní univerzál stihl nastoupit do deseti utkání, ve kterých odehrál 821 minut a připsal si pět „kanadských“ bodů za čtyři góly a jednu asistenci.
Jan Fortelný
Zanedlouho pětadvacetiletý kreativní záložník odešel na začátku února do olomoucké Sigmy. Půlroční hostování si následně v létě loňského roku prodloužil i na sezonu 2023/2024. V podzimní části nastoupil do 13 utkání. Vinou zdravotních problémů se však nedokázal zařadit mezi pravidelné členy základní sestavy Hanáků.
Matyáš Kozák
Podzimní část ročníku odehrál Matyáš na hostování v Bohemians. V lize nastoupil do 16 zápasů, ve kterých vstřelil dva góly a na další dva přihrál. Už v polovině sezony tak překonal svůj zápis z předešlého ročníku. V srpnu zároveň zasáhl do obou duelů v souboji s Bodø/Glimt v kvalifikaci Konferenční ligy. Dvaadvacetiletý útočník odehrál i čtyři utkání za rezervu klokanů, kde dvakrát skóroval.
Ondřej Kukučka
Podobně jako Kryštof Daněk zamířil talentovaný stoper na hostování do Pardubic, kde začal sbírat své první ligové minuty. Hned sedmkrát z devíti startů nastoupil v základní sestavě a odehrál plných 90 minut. Pyšnit se může například téměř 75% úspěšností vyhraných soubojů.
Martin Suchomel
Dva góly a jedna asistence ve 14 zápasech. K tomu 80 vyhranných soubojů, tedy zápis, kterým se může pyšnit jen pár ligových obránců. Taková je bilance Martina Suchomela v tomto ročníku. Už v této fázi tak může jednadvacetiletý obránce Mladé Boleslavi považovat, minimálně z pohledu čísel, ročník 2023/2024 za ten nejúspěšnější.
Dominik Plechatý
Jeden z klíčových hráčů Liberce minulého ročníku, který pod Ještědem několikrát navlékl i kapitánskou pásku, zasáhl během podzimu pouze do tří ligových zápasů. V 16. minutě domácího souboje s Bohemians si totiž smolně přetrhl křížový vaz v koleni. Dominik tak má před sebou ještě několik týdnů až měsíců rekonvalescence.
Matěj Polidar
Levonohý obránce či záložník navazuje v Jablonci na úspěšné hostování z minulé sezony. Za podzimní část zapsal patnáct startů, přičemž jen jeden z nich jako střídající hráč. Dohromady tak už „v polovině“ ročníku překonal hranici 1000 odehraných minut, což se mu v kariéře podařilo potřetí. V derby s Libercem pak Matěj asistoval u jediného gólu a přispěl tak k zisku důležitého bodu.
Filip Souček
V zelenobílém dresu můžeme během této sezony sledovat i Filipa Součka. Ten na stejné adrese nastoupil do 11 zápasů a celkově zapsal odehraných 585 minut. Ve třech duelech se přitom jednalo o plnou porci. Během podzimní části Filip zaznamenal 82% úspěšnost přihrávek, což je v porovnání s předchozími ročníky jeho nejlepší výsledek.
Andreas Vindheim
Norský obránce či záložník hostuje od začátku září do konce sezony v Teplicích. Z důvodu zranění však na severu Čech nenastoupil do žádného soutěžního zápasu.

Další novinky