Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Přehled hráčů na hostování

Kteří sparťané stráví jarní část sezony na hostování?

Sdílet

Před zahájením jarní části aktuálního ligového ročníku došlo u několika hráčů k formálnímu dotažení smluv o hostování. Zpět na Letnou se naopak vrací Andreas Vindheim, který vinou zranění nezasáhl na podzim v Teplicích do žádného zápasu. V článku se dozvíte, kteří hráči budou na jaře hostovat v jiných klubech.
Daniel Kaštánek
Dvacetiletý záložník, jenž debutoval v A-týmu na podzim roku 2022, nastoupil za rezervu během podzimu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE do šestnácti utkání, vstřelil dvě branky a přidal tři asistence. Několikrát dokonce vedl tým jako kapitán. Svými povedenými výkony si vysloužil zájem ligového Hradce Králové, se kterým se připravoval už od konce ledna. Nyní se oficiálně potvrdilo jeho roční hostování bez opce na trvalý přestup.
Martin Suchomel
Sparťanský odchovanec si prodlouží hostování v Mladé Boleslavi do konce ročníku. Do města automobilů zamířil na začátku ledna roku 2023. Během svého více než ročního působení zde stihl zasáhnout do 27 ligových zápasů s bilancí dvou vstřelených gólů a dvou asistencí. Jako člen základní sestavy bude se svými spoluhráči usilovat o umístění mezi nejlepšími šesti týmy v tabulce. Nově si vyzkouší spolupráci mezi českou elitou s Davidem Holoubkem, bývalým mládežnickým trenérem Sparty.
Kryštof Daněk
Kryštof bude i v druhé části sezony pomáhat Pardubicím se záchranou nejvyšší soutěže. Jednadvacetiletý ofenzivní univerzál zamířil na východ Čech na začátku aktuálního ročníku za vyšším počtem odehraných minut. V jedenácti soutěžních zápasech zde vstřelil čtyři góly a u jednoho dalšího asistoval. Přímo se tak podílel na třetině všech vstřelených gólů Východočechů v nejvyšší soutěži. O jeho důležitosti pak vypovídá i fakt, že do všech soubojů zasáhl jako člen základní sestavy.
Václav Sejk
Před startem aktuálního ročníku talentovaný útočník vrátil do Sparty. Vzhledem k vysoké konkurenci na svém postu se však na hřišti neobjevoval pravidelně. Právě z toho důvodu si nyní vyzkouší své první zahraniční angažmá. Už v posledním lednovém týdnu tohoto roku totiž zamířil na hostování do konce sezony bez opce na přestup do druholigového nizozemského klubu Roda Kerkrade. Kapitán české reprezentace do 21 let bude mimo jiné s výběrem lvíčat usilovat o postup na mistrovství Evropy.
Tomáš Schánělec
Tomáš dostane v jarní části ročníku první výraznější možnost rozvíjet svůj talent přímo v nejvyšší soutěži. Své první starty na ligové scéně sice zapsal už v předchozí mistrovské sezoně, od hostování ve Zlíně však může očekávat stabilnější pozici na hrotu útoku. Nejlepší střelec sparťanské rezervy odchází na půlroční hostování bez opce na následný přestup.
Ondřej Novotný
Útočník rezervy momentálně řeší své další angažmá v druholigové Příbrami, se kterou se již zapojil do tréninkového procesu. O formě jeho působení oba týmy aktuálně jednají. Čerstvě šestadvacetiletý fotbalista by mohl v hornickém městě navázat na své předchozí angažmá ze sezony 2021/2022, kdy v příbramském dresu nastoupil do 13 zápasů a vstřelil jeden gól.
Andreas Vindheim
Hostování Andrease Vindheima v Teplicích bylo po podzimní části sezony ukončeno. Z důvodu zranění nemohl osmadvacetiletý norský obránce zásahnout ve žlutomodrém dresu do jediného soutěžního utkání. Nyní se tak vrací zpět do Sparty.
U dalších sparťanů na hostování se pro zbytek sezony nic nemění. I nadále budeme moci sledovat na českých ligových trávnících Jana Fortelného (SK Sigma Olomouc), Matyáše Kozáka (Bohemians Praha 1905), Ondřeje Kukučku (FK Pardubice), Dominika Plechatého (FC Slovan Liberec) a Matěje Polidara s Filipem Součkem (oba FK Jablonec).

Další novinky