Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryU-12

Program během podzimu stál opravdu za to

Rozhovor s hlavním trenérem

Sdílet

Kategorie U12 nastupuje kromě domácí soutěže i na souboje Interligy a během podzimní části její program vyplnily také přípravné zápasy a pět turnajů. Přečtěte si o první polovině sezony tohoto týmu, který doplňuje rozhovor s hlavním trenérem.
Před sezonou přebral kategorii trenér Pavel Sulek, který v uplynulém ročníku vedl U10. Tým se na Strahově poprvé sešel 24. července a během přípravy ho čekalo několik přípravných utkání a také čtyřdenní soustředění s U11 v Nymburku.
Následně začaly program vyplňovat ligové zápasy, ať už v České lize žáků U12, nebo v České lize žáků U13, kde kluci vícekrát odehráli duely místo o rok starších sparťanů. V soutěži třináctek nám patří průběžné 7. místo. V soutěži dvanáctek jsme zatím 2. s tříbodovým odstupem na první Liberec.
U12, stejně jako U13, působí v mezinárodní Interlize. Po deseti soubojích se nachází na 5. příčce s mankem tří bodů na první Wislu Krakov. Bilance ACS je 5 výher, 1 remíza a 4 prohry. Kromě těchto dvou soutěží nastoupili kluci i na několik přípravných zápasů, ve kterých si změřili síly například se Stuttgartem, Gdaňskem, Drážďany, Berolinou Stralau či Slavií.
Významnou část tvořily během podzimu turnaje. Zúčastnili jsme se na pěti, z toho třikrát jsme se dostali na bednu. Jako vítěz jsme se vrátili z akce v Hradci Králové. Na PLANEO Cupu jsme obsadili 2. pozici a zabezpečili si tak místenku na finálový turnaj. Na Teekane Cupu jsme získali bronzové medaile. Zajímavou zkušeností byl Budapest Youth Cup, na kterém startovalo 36 týmů a sparťané skončili 8. Na Minirepublice na Slavii se pořadí nevyhlašovalo.
Více o první polovině sezony nám v rozhovoru prozradil trenér Pavel Sulek.
Jak hodnotíte podzimní část sezony?
Jedině pozitivně. I když to pro kluky muselo být velice náročné, tak jsme to zvládli všichni ve zdraví. Někteří naši hráči přešli do naší sportovní třídy na ZŠ Marjánka, kde jim přibylo hodně tělocviků navíc, celé kategorii do toho přibyl i jeden fotbalový trénink navíc a celkově jsme měli hodně nahuštěný program. Doufám tedy, že si kluci přes vánoční prázdniny dopřáli zasloužený odpočinek a nikde nejančili a vkročí do nového roku s chutí do fotbalového kolotoče.
Nastupovali jste v domácí soutěži, Interlize, měli jste tam i více přípravných zápasů a také turnaje. Jak se kluci vypořádali s takovou zátěží?
V průběhu celé podzimní části jsme měli celkem dost široký kádr, ať už se jedná o kmenové hráče nebo hráče na zkoušku, takže jsme tu zátěž mohli rozložit. Neměli jsme ani období, kdy by se nám zranilo najednou více kluků a ani jsme je neměli moc často nemocné. Akcí bylo opravdu hodně, ale myslím si, že bychom to zvládli odehrát i s menším počtem hráčů.
V čem vidíte výhody takového pestrého programu?
Výhodu to má určitě v tom, že je to pro kluky další motivační stimul a dobrá konfrontace se zahraničními týmy. Na Interligu samozřejmě nemůžou být nominovaní všichni a tím, že se hraje pravidelně jednou za 3-4 týdny, tak se kluci musí o to víc a neustále snažit, aby se dostali do nominace. Naopak ti, kteří neodjeli na Interligu, tak měli kvalitní vytížení v žákovské lize nebo v jiných přípravných zápasech. Program během podzimu tedy opravdu stál za to!
Jak zatím hodnotíte vaše působení v Interlize?
Čekal jsem od nás trošku víc v některých utkáních. Jediný souboj, kde jsme byli ve všech činnostech horší, byl Lvov, ale jinak jsme ve většině zápasů byli po většinu času lepším týmem, ale pak nám vždycky chyběl kousek dotáhnout to do úspěšného konce. S herním projevem ale můžeme být určitě spokojeni.
S čím jste byl spokojen na podzim?
S individuálními výkony některých hráčů a celkově se zlepšeným herním projevem celého týmu. Stále ale máme obrovský kus práce před sebou, abychom si splnili jeden z cílů, které jsme si dali před sezonou.
Na čem je třeba zapracovat směrem k jaru?
Neustále budeme pracovat na všem, co daná věková kategorie aktuálně potřebuje dle specifik rozvoje mládeže.

Další novinky