Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Tomáš Schánělec míří na hostování

Talentovaný útočník bude sbírat ligové minuty ve Zlíně

Sdílet

Jednadvacetiletý útočník odehraje jarní část ročníku ve Zlíně. Na východě Moravy dostane prostor rozvíjet svůj talent přímo v nejvyšší ligové soutěži.
Rodák z Písku přišel do Sparty v roce 2017 z Příbrami a začlenil se do strahovské akademie. Už v sezoně 2019/2020 si připsal premiérové starty v rezervním týmu, ve kterém ho fanoušci mohli v dalších letech nejčastěji sledovat.
Ve skvělé formě zastihl talentovaného útočníka ročník 2022/2023. Ve druhé nejvyšší soutěži zasáhl do 26 utkání a nastřílel v nich 8 branek. To nejlepší ale přišlo až v samotném závěru sezony, kdy se Schánělec zapojil do pravidelného tréninku s A-týmem. I díky tomu si zapsal první dva starty na ligové úrovni. 
Na oba přitom jen tak nezapomene. Při svém debutu na hřišti Liberce totiž přispěl ke klíčovému obratu posledního kola základní části, který Spartě zajistil první místo v tabulce před nadstavbovou částí. To však ještě nevěděl, že při svém druhém startu zažije ještě větší euforii. Poté, co zasáhl do posledních sedmi minut utkání na Slovácku, totiž mohl společně s celým týmem oslavit zisk mistrovského titulu. 
Svými výkony si Tomáš v srpnu minulého roku vysloužil prodloužení kontraktu se Spartou. I po podpisu nové smlouvy však nadále potvrzoval své kvality. Podzimní část aktuálního ročníku zakončil jako nejlepší střelec rezervy se sedmi vstřelenými góly. Nejen to je nyní důvodem, proč si na mladého útočníka ukázali ve Zlíně, kam odchází na půlroční hostování bez opce na následný přestup. Zde bude mít možnost naplno ukázat své schopnosti i v nejvyšší soutěži.  
Scháňo, ať se Ti ve Zlíně daří!

Další novinky