Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Ohlasy po zápase s Libercem

Marian Nincz a Barbora Polcarová po výhře na Strahově

Sdílet

Sparťanky na Strahově porazily Liberec 3:2. Po zápase odpovídali na otázky Marian Nincz a Barbora Polcarová.
Zápas prvně zhodnotil asistent trenéra Marian Nincz.
Mariane, poprosím o celkové zhodnocení zápasu.
„Se zápasem jsme spokojení z pohledu, že jsme zapojili holky z béčka, takže to byl takový mix hráček. Jsme spokojení s intenzitou toho zápasu. Bylo vidět, že hrají holky z dvou týmů – z áčka a béčka. Souhra a některé principy nám nefungovaly úplně na sto procent. Jsme rádi, že si to všechny hráčky mohly vyzkoušet a že jsme je mohli vidět v systému, který chceme hrát, a zároveň jak se s tím dokážou popasovat."
Všechny góly daly mladé hráčky. Řekly si tím o pevné místo v áčku?
„Holky ukázaly zajímavé momenty, takže se s nimi budeme v tréninkovém procesu bavit a pracovat. Jsme rádi, že jsme je mohli vidět proti starším hráčkám. Ukázaly potenciál."
Ta pravá zkoušku v podobě soutěžního zápasu přijde až za týden, ale ukázali jsme I dnes, jaký jsme tým?
„Těžko říct. Jak říkám, byl to mix hráček a jsme za ten zápas rádi. S intenzitou a nasazením v zápase jsme spokojení, ale souhra tam samozřejmě ještě vidět nebyla. Holky ale ukázaly potenciál a uvidíme, jak se za týden budeme prezentovat."
Barbora Polcarová odehrála celý zápas na pro ní nezvyklé pozici. Jak zhodnotila utkání ona?
Jaký to byl dneska zápas?
„Byl to zápas pro nás velmi složitý, protože spoustu holek máme pryč, takže sestava byla složená z holek áčka a béčka. I přes to jsme se snažily hrát náš styl. Holky z béčka jsou do toho zapojené na tréninku. Chvíli jsme se hledaly, ale myslím si, že jsme to zvládly. Chyby tam byly a pořád je na čem pracovat, ale myslím si, že jsme se toho chopily dobře a každý makal na 100%."
Dneska si byla jedna z nejstarších hráček na hřišti. Jaký to byl pocit?
„Je to tak. Když jsme v plné sestavě, tak jsem asi pátá nejmladší, ale dneska skoro nejstarší. No ale pocit to byl pořád stejný. Zodpovědnost vůči týmu je tak nějak stejná. Akorát dneska to bylo víc o tom dirigovat holky před sebou, protože některý v tom systému nehrají tak často."
Pro tebe zároveň dost nezvyklá pozice. Hrála si hodně zezadu, jak si se vzadu cítila?
„První poločas jsem byla na stoperu, přičemž jsem teď nastupovala na hrotu v útoku, takže nezvyk. Dost jsem přemýšlela o těch taktických věcech, kdy a kam se mám posunout. Možná to i chvílema bylo vidět. První gól jsme tam i po rozehrávce dostaly, takže to mě mrzí. Snažila jsem se s tím vypořádat, co je nejlépe jsem mohla."
Jaká byla spolupráce s Bužou? Pro vás obě to není úplně typický post.
„Tak Buža je technická hráčka. Chce to hrát všechno do nohy, do rozehrávky. To máme společné. Spolupráce s Bužou je za mě vždycky dobrá."

Další novinky