Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyWU-11

První březnový víkend dívčích přípravek

Souhrn zimních lig a turnaje ve Kbelích

Sdílet

Starší přípravka WU11

Na starší přípravku čekaly v sobotu 2. března dva zápasy vokovické zimní ligy na umělé trávě.  

První zápas odehrála děvčata ročníku 2013 proti Aritmě. Šlo o silově náročný zápas plný mnoha osobních soubojů, i tak jsme ale s kluky z Aritmy dokázali držet krok, a v některých částech utkání jsme byli dokonce lepší, kdy jsme několikrát natrefili zařízení branky, bohužel jsme z toho nedokázali více vytěžit v náš prospěch. Skóre i přes veškerou snahu odpovídá zápasu, v produktivitě a dravosti stále vázneme.  
Sestava: Vihanová, Švarcová, E. Dvořáková, N. Dvořáková, Trejbalová, Pešatová, Krafnettrová, Kamitzová
Druhý zápas hrála skupina devčat ročníků 2014 a 2015. Kvůli absenci Statenic, kteří nedorazili, jsme se s trenérem Aritmy dohodli na náhradním utkání s druhým týmem kluků U10.  
Děvčata měla skvělý vstup do zápasu, dominovali jsme hlavně dravostí, aktivitou a kombinací, za celý poločas jsme soupeře pustili pouze do jediné střely. Druhý poločas už nám toho moc neukázal, možná se dostavila i lehká únava, protože jsme v pauze předtím odehráli vzájemný zápas proti sobě, než přijel druhý tým Aritmy. Polevili jsme hlavně v koncentraci a zbytečně přicházeli o míč, dostávali jsme se tak do více osobních soubojů a pod tlak. Zápas nám tedy přinesl dva úplně odlišné poločasy. 
Sestava: Holečková, Rysková, Prejzková, Drtinová, Blechová, Kamitzová, Knappová, Kociánová
Mladší přípravka WU9
V sobotu čekal na mladší přípravku a ročník hráček 2016 halový turnaj O Kbelský koláč, který se hráčkám velmi vydařil a za předvedenou hru si odnesly krásné bronzové medaile.  
Od posledního turnaje došlo u hráček k velkému zlepšení a dařilo se přenášet věci naučené z tréninku do samotné hry. Ukázalo se to hlavně v rychlosti řešení situací, na které jsme v posledních týdnech pracovali.  
Holky celkově ukázaly obrovské nasazení a vytvořily si nespočet krásných šancí, kdy se jim dařilo kluky jasně fotbalově přehrávat, bohužel ne vždy dokázaly tyto šance přetavit v góly. Vyzdvihnout si zaslouží fotbalové výkony hráček Pazderníkové a Jarošové. 
Sestava: Pazderníková, Čabala, Turková, Jarošová, Levá A., Kühnel, Los 
Neděle už tradičně patřila vokovické zimní lize mladších přípravek pro hráčky 2014/15. V obou zápasech se nám podařilo zvítězit a předvést skvělou hru.  
První utkání proti Aritmě jsme měli od začátku pod kontrolou, soupeře jsme nepouštěli do žádných šancí a sami si jich velké množství vytvořili. Držela nás skvělá rozehrávka odzadu a následný rychlý přechod do útoku, který se dařilo skvěle přetvářet v góly ať už z krásných střel tak i ziskem a zakončením odražených míčů. Čtyřmi hattricky se blýskla Starčevská, která si za nadstandardní výkon zaslouží pochvalu 
Sestava: Berková E. - Legnerová, Mertin, Skalníková, Novotná, Starčevská, Rysková 
Ve druhém zápase jsme nastoupili proti slabšímu soupeři. Od úvodního hvizdu jsme na soupeře nastoupili a k ničemu ho po celé utkání nepustili. Byla vidět řada krásných akcí, díky nimž jsme se dostali k nespočtu střel, bohužel ne všechny se nám podařilo přetavit v góly. Skvělý týmový výkon a spolupráci v každé akci podtrhuje i to, že vyjma golmanky se každé hráčce podařilo vstřelit gól. Skvělé řešení standardních situací nám dopomohlo k vysokému vítězství 25:2. 
Sestava: Berková E. - Berková D., Levá N., Markvartová, Mertin, Novotná, Perbecká 

Další novinky