Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Birmančević kmenovým hráčem

Sparta uplatnila opci na přestup srbského křídelníka

Sdílet

Hostování šestadvacetiletého křídelníka z Toulouse FC se mění v přestup. Sparta uplatnila opci na Veljka Birmančeviće, který na Letné podepsal víceletý kontrakt. Ať se ti v tom nejkrásnějším dresu i nadále daří, Birmo!
Fotbalista, kterého pro vrcholovou scénu vychoval bělehradský Partizan, sbíral zkušenosti v srbských klubech Rad a Čukarički. V roce 2021 pak zamířil do švédského Malmö, se kterým získal titul a výrazně přispěl k cestě klubu z prvního předkola až do Ligy mistrů. V létě 2022 odešel do francouzského Toulouse, jemuž pomohl jedním vstřeleným gólem k vítězství v národním poháru.
Na jihu Francie však na hřišti nedostával dostatečnou minutáž, a tak se před začátkem sezony 2023/24 opět stěhoval, tentokrát na hostování do Sparty. Veljka tak čekala nová výzva v týmu čerstvého mistra české nejvyšší fotbalové soutěže. Své kvality ale začal prokazovat už krátce po svém příchodu. Společně s Lukášem Haraslínem a Janem Kuchtou vytvořili během podzimu obávané trio, které dělá problémy obranám českých týmů i velkým celkům na evropské scéně.
Jeho přínos na hřišti se rychle začal projevovat ve statistikách. Birmančević stihl zasáhnout do 32 zápasů, v nichž si připsal 11 gólů a dalších 10 asistencí. Se ziskem 16 kanadských bodů v 19 utkáních současně momentálně vládne ligové produktivitě. Svými výkony si proto hlasitě řekl o uplatnění opce na přestup a prodloužení spolupráce se Spartou.
„Prvních šest měsíců bylo opravdu skvělých. Jsem moc rád, že tady můžu pokračovat a budu bojovat za Spartu i dál. Rozhodování bylo jednoduché, o žádných jiných variantách jsem ani nepřemýšlel. Teď už jsem stoprocentním sparťanem,“ uvedl Veljko po zkompletování přestupu do Sparty. V den svých 26. narozenin tak dal nejen sobě, ale i všem fanouškům a členům týmu, ten nejhezčí dárek.
Birmo, těšíme se, co všechno nám v rudém dresu ještě předvedeš!

Další novinky